Lägg pumpan i en ugn säker form och ringla över olivolja. 1 tsk Kummin. Värm ugnen till 200ºC. Rosta i mitten av ugnen i ungefär 30-40 minuter, man ska kunna sticka in en kniv i pumpan och den ska vara mjuk. 2 tsk Kummin, hel eller malen. Slå in kycklingen i aluminiumfolie och lägg den i nedre delen av ugnen medan pumpan blir klar i ungefär 20 minuter. 1 1/2 tsk Spiskummin. 1 tsk Kummin. 2 tsk Kummin, hel eller malen. 1 1/2 tsk Spiskummin
Det här brödet bakas på ägg, mandelmjöl, zucchini och är kryddat med kummin. Kumminen ger en härlig smak av rustikt bröd och blommar verkligen ut i sin smak tillsammans med ett salt smör och en fet ost
Som jag har sagt tidigare så kan man passa på att göra långkok när man är föräldraledig och har hela dagarna på sig att leka hemma med bebisen och samtidigt ha en gryta i ugnen
11 msk kummin (du kan naturligtvis smaksätta brödet med vilka kryddor du vill). 1½ jäst 4 dl vatten 2 msk olja 1 msk salt (var försiktig , ta inte för mycket) 1 msk kummin (du kan naturligtvis smaksätta brödet med vilka kryddor du vill) 8 dl rågmjöl 2 - 3 dl vetemjölSmula jästen i en bunke. Grädda i mitten av ugnen ca 3-5 minuter i 250 grader
Jag bestämde mig snabbt för att baka frölimpa med bönor och kummin. Stöt kumminfröna i en mortel. Frölimpa med bönor och kummin, 1 bröd. 1 msk kumminfrön. Sätt ugnen på 175°C. Grädda brödet i mitten av ugnen i cirka 1 timme. 1 msk kumminfrön
Jag hade i kummin, istället för anis eller fänkål och det blev lyckat. Kummin är ju vanligt i knäckebröd, men jag tycker det funkar finfint i mjuka bröd också
Och så skjuts in i ugnen. Men jag sticker emellan med ett enkelt kumminbröd. Mot slutet kan man öppna ugnsluckan och vädra var femte minut eller så, det ger brödet knaprigare skorpa
Och så skjuts in i ugnen. Jag bakade det med en nypa kummin, men det gör man ju som man vill. Dag 2, morgonsurdegen från gårdagen50 g vatten (kallt om det är kyligt, varmt om det är en ruggig dag)300 g rågsikt10 g salt1/2 tsk kummin (eller lite mer). Strö på lite kumminfrön och lite mjöl, täck med en handduk och låt jäsa tills degen rest sig ordentligt igen, ungefär 1 timme. Sätt ugnen på 275 grader i god tid
½ tsk kummin. Grädda mitt i ugnen i 200 grader C i ca 12 minuter eller tills de fått en gyllene ton. Egentligen ska man väl äta scones till eftermiddagsfikat, men vi brukar faktiskt ha dem till söndagsfrukost
kummin. Lägg dem i en långpanna eller på ett ugnssäkert fat. Sätt ugnen på 250°C. Baka i ugnen ca 1 timme tills potatisen är mjuk och strö på slutet lite kummin, timjan eller rosmarin över halvorna