Stryk vörtbröden direkt när de kommer ut från ugnen med blandningen så får den en fin, glansig yta. Årets vörtbröd är fixat – och detta blev ett mycket gott bröd – bättre än förra årets
Mycket god pasta, med fin tryffelsmak och som passade mycket bra ihop med den parmmesanstinna såsen. Mamman i familjen var väldigt bra på att laga mat och när jag återvände till Sverige hade jag en massa bra recept med mig hem
Min syster har varit här med sina flickor och de är söta som socker, ja möjligen är jag aningens jävig i frågan =0) I fredags bakade vi enligt flickornas önskemål, kladdiga chokladmuffins med kräm. Blanda 100 gram halvsmält smör med 1 dl oboypulver, 1 tsk vaniljsocker och 2 dl florsockerSpritsa ut det i muffinsarna när de har svalnat, pynta efter smakNu har tjejerna åkt hem och nu dröjer det ända till i sommar tills vi ses igen
Tabellen är i pdf-format och öppnas enklast med Acrobat reader (du har det säkert redan i datorn, men om inte kan programmet laddas ner gratis här) eller Förhandsvisning om du använder en mac-dator
Vi har bara njutit av vädret och ätit god med goda vänner denna helg. Tillsätt valnötter,salt, kardemumma, kanel, och mjölet som du blandat med bikarbonat och bakpulver
Tre dygn efter det enorma snöfallet (med göteborgsmått mätt) är det fortfarande oplogat på många ställen och det är med viss fara för livet man tar ut sin stålhingst och cyklar iväg mot jobbet
Smält i en kastrull crème fraiche och ädelosten, krydda med örtsalt, strö riven ost över. Skär fläskfilén i skivor och stek den därefter lägges i en eldfast form
Klicka i 3 dl vaniljkesella med saft o skal av en lime och lägg i det svalnadnde skalet. Dekorerade med 3/4 liter delade färska jordgubbar. ½ burk hackade soltorkade tomater1 dl färsk o hackad basikila1 dl riven parmesan2 tsk salt2 msk oliv oljaett par skivor vanlig smörgås ost Färskosten gräslökVetemjöl specialLös upp jästen med vätskan o tillsätt salt och olja, rör tills jästen e helt upplöst
Så var det med denna paj när jag gjorde den för ett tag sedan. Hittade ett recept som hette något i stil med "mager pajdeg" även om det inte var därför jag valde receptet
Jag älskar att krydda mina maträtter med kryddor från världens alla hörn, det här receptet kom jag på med lite inspiration från Mellanöstern men som samtidigt har en modern twist
Hade varit bra mycket roligare med en riktig stenugn ute i en bagarstuga. Hemmagjort knäckebröd är verkligen gott och känns extra lyxigt som aptitretare före maten med lite smör och flingsalt på
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.