Stek svamp,skinka och lök. baguetter. 2 brk svamp. 2 tsk torkad timjan. 2 brk svamp. 2 tsk torkad timjan. Idag bjuder jag på förslag på vad man kan bjuda på till studentmottagningen
Dela tomaterna och strö över torkad timjan. Pensla det på svampen och linda in i bacon. Servera tomatröran på små skivor av smal baguette eller solrosbröd
(eller färska, eller på burk, eller annan svamp). Tänkte göra en tonfiskröra och sedan fylla baguetter med röran och andra godsaker som sallad, ägg, räkor och citron
Rensa och skölj svampen, hacka den ev i mindre bitar, lägg i varm stekpanna och stek bort vätskan och stek sedan svampen i smör och tillsätt repad färsk timjan (torkad går också bra) och krydda med salt och peppar
Lägg två skivor baguette i varje skål och strö över ost. Rensa och dela svampen i mindre bitar och fräs på svag värme i en stekpanna, tills vätskan kokat bort
Tvätta och ansa svampen. Rostad baguette med ärtcrème och skinka. 20-25 crostini - köpta eller hemgjorda på tunnskivad baguette som rostas under grillen med lite olivolja. 1 msk färsk, repad rosmarin eller 1 tsk torkad. 1 tsk torkad timjan. 20-25 crostini - köpta eller hemgjorda på tunnskivad baguette som rostas under grillen med lite olivolja. 1 msk färsk, repad rosmarin eller 1 tsk torkad. 1 tsk torkad timjan
Fick Karljohansvamp av snäll granne igår. Skär under tiden baguetten i fyra avlånga skivor. När jag plockar svamp blir det mest kantareller och nu kommer jag inte ut i skogen huvud taget, vilket är supertråkigt
Skär grönsaker, äpple, svamp och lök och lägg i en ugnsfast form. Vi ska dock ge oss ut ikväll och grilla lite korv med varma baguetter och vitlökssmör, sen blir det TV-soffan och ”Fångarna på fortet” hela kvällen lång innan John Blund kommer… Mmmm… Faktiskt inte alls så tokigt
Rensa och skölj svampen, hacka den ev i mindre bitar, lägg i varm stekpanna och stek bort vätskan och stek sedan svampen i smör och tillsätt repad färsk timjan (torkad går också bra) och krydda med salt och peppar
Men svamp ska jag se till att fånga själv i år, snart blir det en tur till skogen. Tyvärr blir man ju inte så mätt på bara kräftor och då kan det ju passa att ha små godsaker som baguette, aioli, ost, kex och en och annan paj till dem små godingarna
Därför kommer här ett recept på en rustik köttgryta med morötter, svamp och lök. Servera du upp i två skålar och servera med några skivor av en god baguette, det blir inte bättre än så här
Grovhacka hälften av svampen. Server en baguette eller annat bröd till. Skär resten av svampen i skivor. 1 tsk torkad timjan. Tillsätt resten av svampen i soppan och låt koka i 2-3 minuter. 1 tsk torkad timjan
Därefter hälls de krossade tomaterna i, de mixade torkade tomaterna, purén, fonden och kanelstången. Den enda svampen jag fann på promenadenIdag är en lång vecka slut
Lucys recept och inspiration för familjen och andra matglada