Vårens bästa roséviner och maten därtill
Svt
Svt
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 4 personer:
  • 20-25 crostini - köpta eller hemgjorda på tunnskivad baguette som rostas under grillen med lite olivolja
  • 3-4 schalottenlökar eller 1 liten rödlök
  • 2 msk olivolja
  • 250 g frysta gröna ärter
  • 1/2 dl torrt vitt vin
  • salt
  • nymalen vitpeppar
  • 6 skivor parmaskinka
  • finhackad basilika
  • ev några droppar olivolja
  • 700-800 g benfritt lammkött av stek eller bog
  • 2 msk smör till stekning
  • 1 tsk salt
  • 1 krm peppar
  • 3 dl torrt vitt vin
  • 2 dl vatten
  • 2 msk koncentrerad kycklingfond
  • 1 msk färsk, repad rosmarin eller 1 tsk torkad
  • 2 vitlöksklyftor 200 g champinjoner
  • 12 steklökar, gärna röda
  • 2-3 morötter, inte för grova, ca 250 g 2 msk smör till stekning
  • 1 dl vispgrädde
  • salt
  • nymalen vitpeppar
  •  
  • Savoykål
  • 200 g savoykål
  • 1 tsk torkad timjan
  • 3-4 msk smör till stekning
  • salt
  • nymalen vitpeppar
  • 10 - 12 bitar:
  • 2 ägg 3 dl socker
  • 175 g smält avsvalnat smör
  • 1 1/2 dl vetemjöl
  • 3 msk kakao
  • 1 1/2 tsk vaniljsocker
  • 2011 Natureo Free Syrah Cabernet Rosé, Spanien
  • Nr 1953, 49 kr
  • Toselli Spumante, Italien
  • Nr 1996, 34 kr

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.