Torkad frukt. Färsk frukt är ju alltid en hit och nu när persikorna börjar komma i säsong är ett tips att dela en persika på mitten och steka den i kokosolja med snittytan ner mot pannan
Morotssoppans sötma blandade sig perfekt med persikans frukt- och syrlighet. Morots- och persikasoppa. 2 kvistar färsk rosmarin, eventuellt lite torkad. 2 kvistar färsk rosmarin, eventuellt lite torkad
5 aprikoser (torkade eller färska). 5 aprikoser (torkade eller färska). Efter en ganska lat sommar bloggmässigt så har jag nu med höstens intåg fått ny lust att börja skriva här igen
Den bestod av inkokt persika, vaniljglass och hallonsås. Maräng Pavlova är en underbar efterrättsom lär ha skapats till den ryska ballerinan Anna Pavlova vid hennes besök i Australien och Nya Zeeland på 1920-talet
0,5 tsk torkad koriander. 0,5 tsk torkad koriander. Det här är nog den bästa chutneyn hittills. Det är i alla fall den som påminner mest om mango chutney, om det är målet
(Man kan ta vad som passar en bäst egentligen, annat som jag tycker är gott i sallad är snabbstekta haricot verts, färska sockerärtor eller sugar snaps, alfa-alfagroddar, tärnad nektarin/persika, tärnad mango
Toppa med nötter och färska (eller torkade eller frysta) bär alternativt frukt beroende på säsong. Mango, kiwi, ananas, mandlar, kokos, nektarin eller persika
Vi åkte in till marknaden i Fuengirola och kom åter med påsarna lastade av tomater av flera olika sorter, stora gula milda spanska lökar, bönor, potatisar, persikor, persilja, mynta, torkad oregano , harissa och finfina färska fiskar