Jag börjar med en guldorange marmelad, som matchar färgerna som träden snart kommer att ha. Efter en ganska lat sommar bloggmässigt så har jag nu med höstens intåg fått ny lust att börja skriva här igen
Rör ut bensoat i lite marmelad och tillsätt detta. Sätt marmeladen i rena, varma burkar. Vänd upp och ned på burkarna en gång så håller marmeladen längre
Timjan är också gott tillsammans med plommon. Nyttiga marmelader enligt LCHF standard. En lite ljusare sylt får du med vitt vin eller vit vinäger, medans rött vin eller röd vinäger ger en vackert mörk sylt
Skölj ur marmelad burkarna och locken med kokande vatten. Placera de urkärnade plommonen tillsammans med vattnet i tjockbottnad kastrull, tillsätt syltsocker och citron
Sötningsmedel (har gjort med steviadroppar, steviaströ och sukrin, alla funkar bra men då steviasockret blir lite mer kristalligt så föredrar jag sukrin eller droppar
I förra veckan blev de marmelad av jordgubbar och rabarber,de två smakerna passar verkligen i hop. Tycker ni om marmelad och i så fall har ni någon favorit
Den här nyponmarmeladen kan du med gott samvete tillåta dig. Nyponskalmjölet är fullständigt fullproppat med vitaminer och mineraler, och även muscovadosockret innehåller en hel del mineraler till skillnad från vanligt, vitt socker
(ev lite sötningsmedel, om man så vill). Gjorde fikonsylt, eller marmelad om man så vill. Lägg de frysta fikonen tillsammans med vattnet i en kastrull och låt dem tina på svag värme
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.