Lös upp jästen i tomatkrosset (rumstempererat).
Tillsätt timjan och mjölet och knåda degen.
I maskin, först i 3 min, häll ner oljan och fortsätt knåda i 10 min. Tillsätt saltet och knåda ytterligare 7 min.
Precis innan degen är färdig pressar du vitlöksklyftan i degen.
Lägg degen i en lätt inoljad burk/bunke med lock för att jäsa i 90 min.
Efter 45 min tar du ut degen, viker ihop den och trycker ut luften, lägg tillbaka och jäs klart.
Ta ut degen på en bänk och vik ihop den, låt vila i 10 min under en duk.
Forma degen till en spänd, rund boll och lägg på en plåt med bakplåtspapper. Pensla på lite vatten och pudra på mjöl.
Lägg över en kökshandduk och låt den jäsa i ca 60 min eller till dubbel storlek.
Sätt ugnen på över/undervärme 250c.
När brödet har jäst klart, snitta som ett kors.
In i mitten av ugnen och häll samtidigt in 0,5dl varmt vatten på botten av ugnen.
Efter 5 min sänk ugnen till 200c och grädda i ytterligare 45 min.
Ta ut och låt svalna på galler.
Vänta 1 timme innan brödet skärs upp.
Jag bakade bröd både fredag och lördag, ena dagen tomatbröd med soltorkade tomater andra dagen tomatbröd med svarta oliver, ja, och den fina färska oreganon
Tomatbröd är ett perfekt buffebröd. Var på 20-års fest i går. Mycket trevligt men jag som är väldigt kvällstrött gick ju på övertid igår natt och det känns nu
Tomat BrödKrossade tomater 1000 grBagerisikt 900 grVetemjöl 800 grMaltsirap 140 grJäst 150 grOlivolja 50 grSalt 35 grBasilika 7 grTimjan 4 gr Blanda allt förutom salt ca 6 min i med saltet efter det och kör ca 2-3 min till
Smula jästen och lös upp den i vattnet. Blanda alla ingredienser förutom mjölet. När allt är blandat tillsätts mjölet och arbetas / knådas ihop till en slät deg
Lös jästen i lite av vattnet. Tillsätt resten av vattnet och de övriga ingredienserna till degen. Arbeta degen för hand i 10 min eller i maskin 7-10 min
Häll i det ljumna vattnet i en bunken tillsammans med Jästen. Blanda sedan i resten av ingredienserna och vispa med degkrokar tills degen fått en slät känsla
Jag kollar i kylskåpet efter olika saker att smaksätta mitt bröd med. Får kolla djupare och djupare i det med anledning av köpstoppet, och nu blev de sista oliverna ingredienser till dagens bröd
Häll 37-gradigt vatten i assistenten. Strimla de torkade tomaterna. Lös upp jästen i degspadet och tillsätt de torkade tomaterna, salt, sirap, oljan och mjölet, men spar lite till utbakningen
T. o. m. a. t. b. r. ö. d. K. s. ä. e. 5. 0. g. j. 1. p. k. M. u. c. v. 4. (. i. n. h. ,. l. f. ). V. 8. P. 2. /. S. O. å. °. D. y. 3. ”. B. 6. G. H. L. J. A. E. 7. R. 9. Ä. t T. d l. m i
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.