I helgen har jag haft premiärskördning i trädgårdslandet av oregano. Som jag har längtat. Jag bakade bröd både fredag och lördag, ena dagen tomatbröd med soltorkade tomater andra dagen tomatbröd med svarta oliver, ja, och den fina färska oreganon
Tomat BrödKrossade tomater 1000 grBagerisikt 900 grVetemjöl 800 grMaltsirap 140 grJäst 150 grOlivolja 50 grSalt 35 grBasilika 7 grTimjan 4 gr Blanda allt förutom salt ca 6 min i med saltet efter det och kör ca 2-3 min till
Smula jästen och lös upp den i vattnet. Blanda alla ingredienser förutom mjölet. När allt är blandat tillsätts mjölet och arbetas / knådas ihop till en slät deg
Lös jästen i lite av vattnet. Tillsätt resten av vattnet och de övriga ingredienserna till degen. Arbeta degen för hand i 10 min eller i maskin 7-10 min
Häll i det ljumna vattnet i en bunken tillsammans med Jästen. Blanda sedan i resten av ingredienserna och vispa med degkrokar tills degen fått en slät känsla
Jag kollar i kylskåpet efter olika saker att smaksätta mitt bröd med. Får kolla djupare och djupare i det med anledning av köpstoppet, och nu blev de sista oliverna ingredienser till dagens bröd
Häll 37-gradigt vatten i assistenten. Strimla de torkade tomaterna. Lös upp jästen i degspadet och tillsätt de torkade tomaterna, salt, sirap, oljan och mjölet, men spar lite till utbakningen
T. o. m. a. t. b. r. ö. d. K. s. ä. e. 5. 0. g. j. 1. p. k. M. u. c. v. 4. (. i. n. h. ,. l. f. ). V. 8. P. 2. /. S. O. å. °. D. y. 3. ”. B. 6. G. H. L. J. A. E. 7. R. 9. Ä. t T. d l. m i
Jag fick smaka på ett otroligt gott tomatbröd som var smaksatt med timjan och vitlök, otroligt gott. Receptet är enkelt och resultatet talar för sig självt
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.