Tjälknöl balsamvinäger recept

Tjälknöl på Rådjursskinka

Tjälknöl på Rådjursskinka

1/2 dl balsamvinäger. Lägg det frusna köttet på galler i nedre delen av ugnen på 100 grader. Sätt en plåt på bottnen i ugnen för dropp från skinkan
Snabb Stuvadpotatis

Snabb Stuvadpotatis

Jag brukar göra flera tjälknölar när jag lika gör , och så fryser jag ner. När tjälknölen tinat skivar jag den tunt, gör en marinad och häller över och låter stå en stund innan servering
Sista minuten-tips för Allhelgonamiddag

Sista minuten-tips för Allhelgonamiddag

Till huvudrätt blir det ett test att laga till frusen lax som tjälknöl. Blanda ner 1 msk socker och 1 msk balsamvinäger i hallonsmeten och häll ut som speglar på 4 assietter. 1 msk balsamvinäger
Marinerad rostbiff

Marinerad rostbiff

Fick lära mig att det då kallas Tjälknöl, just när den är marinerad. 5 msk balsamvinäger. 5 msk balsamvinäger
Marinerad rostbiff

Marinerad rostbiff

1 msk balsamvinäger. Lägg den skivade rostbiffen på ett stort runt fat. Rör ihop marinaden, ringla marinaden över fatet med rostbiffen
Lillebror på besök

Lillebror på besök

Så det blev en tjälknöl som jag marinerade,potatisgratäng och vitlökssåsen som han blivit så förtjust i

Närproducerat: Tjälknöl, rossöpotatissallad och kaprisvinegrette

På bordet fanns tjälknöl av älg som en gång sprungit i Rossöns skogar, sallad med ruccola som odlats i växthuset på gården, en underbar fransk potatissallad med ”krypern” (mandelpotatis) från byn och gräslök som vi hämtat från en tuva nära potatissalladen