Idag blev det ännu en dag i asiatiskt tema när vi gjorde en gryta vi döpt till Chickenthai red curry som bland annat har kokosmjölk, thai red curry och även jordnötssmör i sig vilket blev en perfekt kombination
Plus att jag är mer förtjust i röd curry än grön, så tog det istället. 1 msk grön currypasta (eller röd)1 msk olja2 stjälkar citrongräs (inte de träiga delarna)750 ml kokosmjölk600-700 g kycklingfilé i strimlor på snedden2 gröna chilifrukter, urkärnade (1 liten kruka färsk koriander)1 msk farinsockerCa 20 basilikablad1 msk fisksås1 msk pressad citron2 små Äggplantor skivade på längdenStek currypastan med olja på rätt stark värme - man "mosar" ut currypastan i oljan. 1 msk grön currypasta
Add the chicken pieces. Mix in the curry paste, zucchini, bell pepper, carrot and onion. 1 pound skinless, boneless chicken breast halves - cut into thin strips. 1 tablespoon Thai red curry paste
Den här matiga soppan med smak av citrongräs, grön curry och kokosmjölk är nästan som en gryta och den lilla extra twisten är att jag tillsatte kamutvete i grytan
Hetta upp olja och curry i en kastrull och fräs några minuter. Thaichicken meatballs in peanut sauce. 1 msk röd currypasta. 1 msk röd currypasta. 1 msk röd currypasta
Detta är gott med Thai sticky rice. Chicken Satay. Chicken Satay. 1 msk curry. 2 msk massaman curry pasta. Blanda ihop alla ingredienser och marinera kycklingen, gärna över natten men ej ett krav
En av de rätter som vi fått laga på kursen (och en av de rätter jag gillar bäst i thaiköket, förutom grön curry som jag utan att överdriva älskar) är Chicken, chili & cashew- krispiga grönsaker, lätt friterad kyckling och med en lätt hetta är den riktigt grym men också farlig att äta då man gärna äter mer än vad man kanske egentligen ska