2 matskedar
vetemjöl (eller vetemjöl så det täcker kycklingfiléerna ordentligt)
2 rödlökar
3 stycken torkade röd chili
4 matskedar
cashewnötter, rostade
2 msk
chilipasta
4 msk
ostronsås
4 msk
sojasås, ljus
2 tsk
sesamolja (överdosera inte då sesamoljan har tendens att ta över med sin starka smak)
1 msk
vitvinsvinäger
1 msk
socker
½ tsk
grovmalen peppar
½ dl
vatten eller kycklingbuljong
8
champinjoner (jag blandade vanliga och skogschampinjoner)
2
salladslökar (som jag alltid vill kalla vårlök då det heter spring onion på engelska, men vårlök är en helt annan sak och nog ingen höjdare att ha i maten)
Rapsolja eller någon annan olja som inte har så mycket smak som solrosolja
6 1 1/2 kg kycklingben 1 1/2 msk maizena majsstärkelse 3/4 dl sweet chilisås 3/4 dl finriven ingefära 3 msk japansk soja 1 1/2 tsk salt flingsalt att strö över koriander till garnering Lägg till i inköpslistan
krydda med salt & peppar. blanda ihop kycklingchilin med pastan i en ugnsform eller om du som jag använder en stekgryta till kycklingen, blanda ner pastan där
jag började med att mixa marinaden och att marinera kycklingen, sen gjorde jag chili-lökmixen, sen blandade jag kryddorna och sist mixade jag nötterna men det bestämmer ni själva
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.