6 1 dl rörsocker 50 g smör 1/2 tsk malen kanel 1 krm salt 2 msk mörk rom 4 små bananer 1 rulle färdig smördeg (à 250 g) Till servering vaniljglass eller turkisk yoghurt Lägg till i inköpslistan
Tina väljer att servera en råkräm till, men jag föredrar lösvispad grädde med en touche av rom eller vaniljvodka alternativt bara lite vanilj för ett alkoholfritt alternativ
När smöret och sockret är bärnstensfärgat häller du på romen och vaniljsockret (om du använder vaniljstång så lägger du i vaniljfröna) Lägg ned rabarberbitarna låt och dra sedan pannan av värmen
Idag bjuder vi på både förrätten som var en purjolökstarte med rom och så ostbrickan med tillbehör. Att tänka på när ni gör purjolökstarten är att det nog kan vara en god idé att klämma lite ungsfolie runt kanten på pajdegen, Detta för att försöka undvika att den kryper ner så fasligt som den gjorde när vi bakade av vår