Förslag till förrätt och mellanrätt, nyårsafton!
Mårtenssons kök
Mårtenssons kök
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 8 bitar (går bra att förbereda dagen innan serveringen)
  • Deg
  • 100 g smör
  • 2 dl vetemjöl
  • 2 tsk vatten
  • 1 krm salt
  • 1 äggula Hacka samman smör och mjöl, tillsätt vatten och salt och arbeta samman en deg.
  • 1 stor purjolök
  • 2 dl smetana
  • 2 äggulor
  • 1 msk vetemjöl
  • ½ tsk salt
  • ½ krm svartpeppar
  • Päronkompott
  • 2 fasta päron, vi använde conference
  • 3 msk honung
  • 1 msk smör
  • 1 tsk hackad rosmarin
  • 1 dl skållad, skalad mandel
  • 1½ msk olivolja
  • flingsalt
  • 175 graders värme ca
  • 15 minuter Strö över saltet och låt det svalna
  • 1 ark smördeg
  • 3 msk florsocker
  • ½ dl äppelcidervinäger
  • 1 dl strösocker
  • 2 msk färsk timjan

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.