Vispa tills den tjocknar med elvisp. Tartetatin är väl en av de mest klassiska av franska desserter, själv är jag sannerligen ingen konditor men jag kan ju ändå bjuda på min egen version av klassikern
De flesta frukterna är för beska och sura för att vara goda att äta som de är, men påvissa, riktigt mogna plommon har fruktköttet en honungslen sötma som väger upp för det lite beska skalet och ger en riktigt god smakupplevelse
Man kan ju givetvis välja att göra en egen barbequesås om man vill försöka unvika onödigt socker, det kommer jag nog göra nästa gång, men den här gången fick det bli en köpevariant på flaska, närmare bestämt den här
Ha inte för bråttom med att vända, utan du hinner rulla nästan en omgång till innan det är dags att vända på dom försiktigt med en stekspade eller skaka stekpannan på klassiskt vis
När köttet är så mört att det rasar isär bara du tittar på det är grytan klar. Slå på ca 4-5 matskedar kalvfond och 6 dl vatten. Låt puttra på lagom värme under lock ca 40 minuter. När vattnet börjar dunsta häller du på ca 1 dl mjölk och 1 dl vatten. Ca 1 dl kalvfond (eller mer beroende på smak)
Lasagne på Anettes vis. Känns så super trist att inte kunna åka till Gymmet, men ibland så får man väl lov att lyssna på kroppen, måste ju orka med mina kunder i trimmet i alla fall
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.