Syrad rödkål recept

Syrad Rödkål

Syrad Rödkål

I dag har jag provat en ny variant av syrade grönsaker hittade ekologisk rödkål i affären häromdagen
Syrad rödkål

Syrad rödkål

Strimla rödkålen mycket tunt och lägg i stor skål/bunke i metall. Rödkål 1 kg. Syradrödkål. Salt utan jod 1
Naturligt Syrad rödkål

Naturligt Syrad rödkål

Recept på sallad på syradrödkål. Att syra surkål och skippa enbären, kummin som jag använde då jag syrade vitkål
Dillstuvad Rödkål till Smörstekt Lax

Dillstuvad Rödkål till Smörstekt Lax

Annorlunda Kålstuvning Rödkål förknippar väl de flesta med Julmat, men den färgglada kålen går fint att använda resten av året också
Syrade grönsaker

Syrade grönsaker

Vill man inte syra vitkål gör det även bra att syra tex rödkål, salladskål, kålrot, blomkål, morot eller en blandning av någon eller några av dessa
Syrade grönsaker – så gör du

Syrade grönsaker – så gör du

Rödkål. Syrade grönsaker är något som gör magen mycket gott. Inlägget Syrade grönsaker – så gör du dök först upp på Clean Eating by Annika
Syrade grönsaker

Syrade grönsaker

Rödkål. Syrade grönsaker är fullproppade med nyttiga bakterier. Nu är grönsakerna en vecka gamla, se så fint när jag lagt ett rödkålsblad i vitkålen som stopp, färgar av sig så fint
Ida´s "syrade rödkålssallad"

Ida´s "syrade rödkålssallad"

Rödkål - strimlad. Strimla rödkål tunt, lägg i en bunke, ringla över rapsolja och rödvinsvinäger, pudra ett tunt lager citronpeppar, italiensk salladskrydda (ev
Rödkål

Rödkål

Rödkål är en rätt som många alltid har till jul. Det var många år sen jag åt rödkål, har alltid tyckt den varit så söt
Dillstuvad rödkål och varmrökt makrill

Dillstuvad rödkål och varmrökt makrill

Här hittar du ett tidigare recept på stuvad rödkål med grädde. Dillstuvad rödkål 2 port. 3 dl strimlad rödkål. Dillstuvad rödkål 2 port. 3 dl strimlad rödkål
Syrlig rödkål i Wonderbag

Syrlig rödkål i Wonderbag

Bryn smöret lätt i en gryta och häll ner rödkålen, krydda med salt och peppar. Syrlig rödkål 4 port. 1 liter rödkål i bitar. Låt rödkålen tillagas på eftervärmen i ca 2 timmar. Har du ingen Wonderbag kan du ta av locket på grytan och låta rödkålen eftersteka i ugnen på 200º i 20 minuter efter kokningen, det blir också väldigt gott. Kycklinggryta i Wonderbag, recept finns i Hemmets Journal nr 31… Syrlig rödkål 4 port. 1 liter rödkål i bitar
Kryddstark coleslaw av rödkål

Kryddstark coleslaw av rödkål

Coleslaw av rödkål. Strimla rödkål tunt i t. ca 350 g finstrimlad rödkål ("urvätskad"). ca 350 g finstrimlad rödkål

Coleslaw med rödkål och valnötter

Normalt blandas crème fraiche och majonnäs, men här vill vi inte ha med ägg som ingår i majonnäs så den syrade grädden får klara sig på egen hand

Coleslaw med rödkål och valnötter

Normalt blandas crème fraiche och majonnäs, men här vill vi inte ha med ägg som ingår i majonnäs så den syrade grädden får klara sig på egen hand
Zucchinibiffar med Valnötscrème och Rödkålssallad

Zucchinibiffar med Valnötscrème och Rödkålssallad

Rödkålssallad ½ liter strimlad Rödkål 5 cm strimlad Purjolök 3 msk Kallpressad Olivolja 1 msk Balsamvinäger Sumak Havssalt Salta kålen och krama den med fingrarna i bunken en stund, så blir salladen saftigare