Rödkål. Syrade grönsaker är fullproppade med nyttiga bakterier. Nu är grönsakerna en vecka gamla, se så fint när jag lagt ett rödkålsblad i vitkålen som stopp, färgar av sig så fint
Rödkål - strimlad. Strimla rödkål tunt, lägg i en bunke, ringla över rapsolja och rödvinsvinäger, pudra ett tunt lager citronpeppar, italiensk salladskrydda (ev
Här hittar du ett tidigare recept på stuvad rödkål med grädde. Dillstuvad rödkål 2 port. 3 dl strimlad rödkål. Dillstuvad rödkål 2 port. 3 dl strimlad rödkål
Bryn smöret lätt i en gryta och häll ner rödkålen, krydda med salt och peppar. Syrlig rödkål 4 port. 1 liter rödkål i bitar. Låt rödkålen tillagas på eftervärmen i ca 2 timmar. Har du ingen Wonderbag kan du ta av locket på grytan och låta rödkålen eftersteka i ugnen på 200º i 20 minuter efter kokningen, det blir också väldigt gott. Kycklinggryta i Wonderbag, recept finns i Hemmets Journal nr 31… Syrlig rödkål 4 port. 1 liter rödkål i bitar
Rödkålssallad ½ liter strimlad Rödkål 5 cm strimlad Purjolök 3 msk Kallpressad Olivolja 1 msk Balsamvinäger Sumak Havssalt Salta kålen och krama den med fingrarna i bunken en stund, så blir salladen saftigare