Ös upp den varma svartvinbärssylten i rena burkar upp till kanten och förslut direkt. 1,5 liter sylt2 liter (1 kg) svarta vinbär1 kg socker eller syltsocker0,5 liter vattenRensa de svart vinbären. Lägg de svarta vinbären i en stor kastrull med vattnet och koka upp långsamt och sedan på medelvärme i i 15 minuter
5 dl svarta vinbär. Svartvinbärssylt 5 dl svarta vinbär. Det går inte att göra sylt snabbare än så här. Faktum är att det inte ens går att få på sig skorna och springa ner till Ica och köpa sylt fortare än så här
För några år sedan gjorde jag svartvinbärssylt för första gången. Jag var då ganska skeptisk till om den verkligen skulle bli god (jag är nämligen inte särskilt förtjust i att äta svarta vinbär bara som de är)
Inte riktigt rårörd, men faktiskt närapå är den här goda svartvinbärssylten som nyligen såg dagens ljus efter att maken hade gjort en razzia bland våra vinbärsbuskar
80 % blåbär och 20 % vinbär ger en bra balans. Cirka 1, 2 kg sylt 500 g blåbär 200 g svarta vinbär ½ dl vatten 500 g syltsocker Blanda bär och vatten i en kastrull och koka upp. 200 g svarta vinbär