Bryn kycklingbenen i olja (inte olivolja) eller smör. Choucroute, alltså surkålsgryta från Alsace. Men det blir ändå till en ”riktig” choucroute där syran från vin och surkål gifter sig med röksmaken från bacon och mustigheten från köttet
Tillsätt olivolja och blanda om ordentligt. Lägg upp surkålen i en skål. Fyll tortillabröden med salladsblad, surkål, falafel, bakade tomater, salladslök och keso
Fräs löken mjuk i lite olivolja. Tillsätt surkål, senapskorn, timjan och vinäger och blanda om Låt puttra på låg värme under lock i 10 min. 5 msk Olivolja. 400 g Surkål
Rätten är sund men räknas ändå som comfort food tack vare sina lena, varma smaker och surkålens pasta-liknande konsistens som formligen smälter i munnen
här en enkel variant, surkål med morötter, grytbitar, låt puttra ihop, späd med vatten, ev en buljongtärning, lite peppar, inget salt, surkålen är salt i sig själv
Surkål. 2 msk olivolja. 2 msk olivolja. För ett tag sedan laborerade jag lite i köket med rödbetor och kikärtor vilket resulterade i den här vackra röran
Några skedar surkål. Eftersom man får energi från kolhydrater och fett är det bra att lägga till lite mer avokado, oliver, mer olivolja i salladen osv när man äter mejeri- och spannmålsfritt/lågkolhydratkost