Ställ formen och resten av mördegen i kylen medan du gör fyllningen. Skala och skiva äpplena tunt. Strö försiktigt på valfri mängd kanel jämnt över äpplena
Om du inte gjort piroger tidigare borde du verkligen prova – det är perfekt att fylla med överbliven köttfärssås, lite påläggsskinka eller blandade grönsaker
Skala och skär äpplena i små bitar och blanda ihop dem med sockret och kanelen. I helgen bakade jag de här goda äppleoch kanelmuffinsen, äppleoch kanel är en stor favorit hos mig och jag tycker att det är jättegott i muffins
Mosa banan och blanda med ägg. Riv äppleoch blanda i. Och gud så goda de blev. Blanda alla torra ingredienser i en separat skål, häll sedan ner detta i smeten och blanda väl
Servera de varma äpplena i en djup tallrik med en rejäl kula glass. Smaka av med en nypa salt. Karamellisera sockret i en stekpanna och tillsätt sedan äpple
Vill du ha dessa som en huvurätt kan du avnjuta dem med yoghurt och sallad bredvid. Riv eller smula den, blanda eventuellt med örter, lök, paprika eller sesamfrön om du vill ha det i
Pirogermed tacofyllning. dryga ut färsen med grovt rivna morötter, vitkål och/eller svamp). Lägg den tacokryddade köttfärsröran i botten av pajskalet, fyll på försiktigt med äggstanningen
Pensla pirogernamed uppvispat ägg och strö över flingsalt och basilika. Det är så praktiskt och gott att göra egna piroger, perfekt att ha hemma i frysen och värma på om man inte riktigt hinner laga middag eller lunch
Bullarna ska stå med snittytan åt sidorna om du ska göra gifflar. Solen strålar och trots att jag är genomförkyld så känns det som att det kommer bli en toppendag
Jag gjorde två varianter på pirogerna, en med köttfärsfyllning och en med ost och skinka. Piroger är ju väldigt gott och något jag gärna gör och lägger i frysen för att ha något snabbt att ta fram och man kommer hem trött en kväll och vill ha något snabbt i magen
Servera de varma äpplena i en djup tallrik med en rejäl kula glass. Smaka av med en nypa salt. Karamellisera sockret i en stekpanna och tillsätt sedan äpple
Hacka äpplenamed skal och kärnhus och lägg i en kastrull. Blanda ut jästen med lite socker och lite ljummet vatten i en skål, då får du en vätska som sedan lättare blandas i äppelvattnet
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.