Att servera kålen som bädd till olika korvar, grisstek och som här på bilden ugnsstekt fläskkött (revben utan ben), som är kryddat med ingefära, stekt anka, gås och fasan passar perfekt
Skölj surkålen och låt den rinna av. Blanda i surkålen, lagerblad, pepparkorn och vatten. 800 g surkål. 250 g fläskkött, t ex grytbitar. 800 g surkål. 250 g fläskkött, t ex grytbitar
Lägg i surkålen och stek så den får lite färg. fläskkött - grovtärnat. Lägg en bratwurst i varje baguette, och lägg på vitlöksfräst surkål, picklad rödlök och friterad lök
Fläskkött är gott och passar med många olika smakkombinationer från östeuropeiskt med surkål, kummin och senap till asiatiskt med chili, ingefära och citrongräs och självklart svenskt
Att göra egen surkål är lätt men det jobbiga är att du måste ha tålamod och låta den stå till sig i alla fall en vecka innan du får lyfta på locket och smaka
Lägg sist i surkål och jalapeño. 2-3 dl surkål. Hetta upp en stor och vid gryta med olivolja. Börja med att bryna kött och lök, krydda med salt och svartpeppar
Rétes kaposzta, längst ner, är strudel fylld med surkål, det är bland det godaste jag vet. Fläskkött bräseras med mejram, nejlika och vitlök och blandas sedan med stekt potatis och paprika
)Först ut är en jättegod gryta gjord på fläskkött, majrova, morot och surkål. Under hösten och vintern de vanligaste produkterna var just rotfrukter, vitkål, oftast surkål och salta gurkor
Till steken serveras röd- och vitkål, surkål, torkade ärter, linser, potatis eller klimp. Fläskköttet är av hög kvalitet och bereds på många olika sätt