Surkål fläskkött recept

Kål i vin - istället för surkål

Kål i vin - istället för surkål

Att servera kålen som bädd till olika korvar, grisstek och som här på bilden ugnsstekt fläskkött (revben utan ben), som är kryddat med ingefära, stekt anka, gås och fasan passar perfekt
Kycklinggryta med surkål från Alsace

Kycklinggryta med surkål från Alsace

Här har den blivit ännu lite lättare eftersom kyckling har ersatt korv och fläskkött. Choucroute, alltså surkålsgryta från Alsace

Thüringer Bratwürst

Serveras stekt till stuvningar, puréer eller god surkål och en god taffelsenap. 1300 g fläskkött. SMAKLIG SPIS 1300 g fläskkött
Polsk gryta

Polsk gryta

Skölj surkålen och låt den rinna av. Blanda i surkålen, lagerblad, pepparkorn och vatten. 800 g surkål. 250 g fläskkött, t ex grytbitar. 800 g surkål. 250 g fläskkött, t ex grytbitar
Szegediner gulasch

Szegediner gulasch

Tillsätt vitlöken, surkålen, buljongtärningarna och kryddorna. 1 burk surkål (400 g). Bryn den skivade löken lätt
Thüringer Bratwurst

Thüringer Bratwurst

Lägg i surkålen och stek så den får lite färg. fläskkött - grovtärnat. Lägg en bratwurst i varje baguette, och lägg på vitlöksfräst surkål, picklad rödlök och friterad lök

Nöff, nöff!

Fläskkött är gott och passar med många olika smakkombinationer från östeuropeiskt med surkål, kummin och senap till asiatiskt med chili, ingefära och citrongräs och självklart svenskt
Lätt att fixa själv x 5

Lätt att fixa själv x 5

Att göra egen surkål är lätt men det jobbiga är att du måste ha tålamod och låta den stå till sig i alla fall en vecka innan du får lyfta på locket och smaka

Surkål med korv och fläskkött

Koka fläskköttet mört i en gryta med vatten. Recept Maximillian Lundin med flera Foto Columbus Leth och Jakob Fridholm 1 burk(ar) surkål
Gulash

Gulash

Lägg sist i surkål och jalapeño. 2-3 dl surkål. Hetta upp en stor och vid gryta med olivolja. Börja med att bryna kött och lök, krydda med salt och svartpeppar
Huru Herr Linder hjälper mig lura barn

Huru Herr Linder hjälper mig lura barn

Fläskkött, surkål, chili och kummin, avrundat med fet gräddfil. Surkål kräver nog “aquired taste”, man måste lära sig att tycka om det, tror jag
Food pics from Budapest July 2011 part 2

Food pics from Budapest July 2011 part 2

Rétes kaposzta, längst ner, är strudel fylld med surkål, det är bland det godaste jag vet. Fläskkött bräseras med mejram, nejlika och vitlök och blandas sedan med stekt potatis och paprika

Gulasch på fläskkött

500 g surkål. Skär köttet i portionsstora bitar. Skala och hacka lök och vitlök fint. Dela kålen med två gafflar så att den blir fluffig

Äkta Bigos - surkålsgryta

Ta köttet (nöt-, fläskkött och sidfläsk) ur surkålen. Skär surkålen i mindre bitar, häll i en kastrull och tillsätt lite kokande vatten

Bigos

Skölj surkålen och låt den rinna av. Blanda i surkålen, lagerblad, pepparkorn och vatten. 800 g surkål. 250 g fläskkött, t ex grytbitar

Wienerköket avsnitt 7

Till steken serveras röd- och vitkål, surkål, torkade ärter, linser, potatis eller klimp. Fläskköttet är av hög kvalitet och bereds på många olika sätt