Som pålägg på pizzan valde jag en egengjord tomatsås, rödlök, salami, mozzarella, färska tomater, oliver, hemgjord pesto, ruccola, torkad oregano och olivolja
Leksands surdeg mörkt och mustigt. 2 msk rapsolja att fräsa i1 st gul lök1 st vitlökskyfta1 st morot storlek xl1 dl röda linser (ger en fyllig soppa, hoppa inte över)½ msk torkade örter, gärna “provensalska” smaker4 dl vatten från vattenkokaren1 burk krossade tomater (eller 4-5 färska, skalade och hackade)2-3 msk grönsaksfond eller kycklingfondEv. ½-1 dl vispgrädde att runda av med på slutet Hacka löken grovt och skiva morot tunt med tex mandolin (2 mm) och låt detta fräsa i oljan på medelhög värme utan att det tar färg tills löken är mjuk och morötterna kroknat något. Peta i vitlöken och rör om, i med linser, örter och kokande vatten, låt nu koka ca 10-15 minuter till linserna är lagom mjuka. 1 st gul lök. 1 st vitlökskyfta
Nu lanserar Risenta en Surdegsknäckemix som kompletterar den populära Fröknäckemixen. Den nya bakmixen är naturligt glutenfri, lätt att baka ut och har god smak av surdeg, fröer och kärnor
Jag som hade förberett mina surdegar och lyckats få dom riktigt levande. Smarriga somriga sallader, höstiga grytor, Indiska kryddstarka kycklingrätter, hel kyckling med vitlök och örter, buljong av rester med mera
Hacka, lökvitlök och selleri. Lägg jäst och surdeg i en bunke och tillsätt vatten och salt. 1 lök. 1 vitlöksklyfta. 150 g färsk surdeg på fullkornsvete. Email 1 lök. 1 vitlöksklyfta
Så här gör du 45 minuter Skala och skiva löken tunt. Fräs löken i oljan, ej på för hög värme, 20-25 minuter. Spara recept Kommentera Skriv ut Dela E-post Pinna 2 1 kg gul lök. 4 skivor lantbröd, gärna surdeg
Linsgryta i crockpot med surdegsbröd och ekologisk surdeg. Slökokt ärtsoppa. Ärtsoppa med fläsk i CrockPot Save Print Ingredienser 1 kg torkade gula ärtor 1 rimmat fläsklägg 2 hela skalade morötter 2 hela gula lökar 2 kvistar timjan 3-4 lagerblad 2 kvistar mejram 1-2 l vatten Gör så här Lägg ärtorna i blöt över natten och skölj noggrant av dem på morgonen. Lägg ner i en Crock-Pot tillsammans med två hela, skalade lökar, 2 hela och skalade morötter, örter och vatten. 2 hela gula lökar
några skivor röd lök. några skivor röd lök. 2 skivor rågbröd på surdeg. 2 skivor rågbröd på surdeg. Mackor gillar alla vare sig till frukost eller mellanmål
Vi serverade soppan men en klick creme fraiche, persilja och brytbröd av surdeg. Hacka lök och vitlök. Fräs löken och vitlöken och ha i grytan tillsammans med köttet
Visste du att surdegsbröd är nyttigare än vanligt bröd. Bönor, chili och lite lök är också bra. Surdegen gör så att kroppen lättare kan ta åt sig av mineralerna i sädesslagen som brödet bakats på
Men efter att ha bakat en del med surdeg övervann jag min rädsla för att misslyckas med lite mer avancerade jäsningsprojekt, och började läsa på mer om mjölksyrejäsning igen
Ett bröd från boken " Bröd från brunkebergs bageri" Ett litet sötare surdegsbröd. Krispig, smakrik falafel med en stark mynta och tomat sallad serverad med vitlöksås och hembakat tortillabröd