Det är sant. Jag har för första gången bakat surdeg här hemma och lyckats nåt så otroligt bra, att detta känns som jag kommer göra detta varje lördagshelg, när det vankas brödfrukost
Det finns mängder av olika recept på hur man startar en surdeg. Jag har valt att dela med mig av ett receptet som jag själv testat och tycker fungerar bra
Jag har minne från då jag var liten av min mammas tekakor som var otroligt goda. Dessa påminner om dem men jag har försökt öka på mängden fiber genom att både använda havregryn och havremjölk
Jag har på senare tid experimenterat en hel del med glutenfri surdeg. Orsaken till att jag bakar så extremt mycket just nu är delvis för att glutenfri bakning såklart intresserar mig, men det är också frågan om recept som ska komma med i min nya bok (om de blir bra)
Igår bakades surdegsbröd här hemma. Men på fuskvis. Jag hade nämligen köpt en sådan burk med surdeg. Lite roligt att experimentera med olika brödsorter, tycker jag
Igår fick vi nöjet att uppleva nyöppnade Ristorante Bellora här i Göteborg. Vi gjorde så klart skäl för vårt namn och klämde i oss en smaskig avsmakningsmeny
Detta är ett av mina första surdegsbröd. Jag gick ut med stort tålamod om att lära mig baka "riktigt" surdegsbröd men då endast EN familjemedlem åt brödet har jag övergått till att baka mina bröd med både surdeg och en liten mängd jäst
Surdeg känns väldigt inne. Håller ni inte med. Överallt dyker den upp…jag som försöker hålla mig till lite snabbare matlagning/bakning passar nog egentligen inte för att baka surdeg men kan inte låta bli att bli imponerad av att man ansträngt sig för att hålla en surdeg levande i 100+ år
Mat och lite annat | Mat, lite inredning och annat
Häromveckan kommer ett fantastiskt kit med ingredienser till surdegsbröd från KronJäst – och inte bara det utan dessutom ett enastående gott bröd komponerat av bagarlandslaget
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.