Surdeg kardemumma recept

Surdegs brödkaka & hallon kardemummaglass

En snabbbakt surdegsbrödkaka toppad med smör, ost och rivet apelsinskal med honung på halva och stekt ägg och kalkon på andra, till det äts hallon och kardemumaglass
Sockerfria blåbärsmuffins med vanilj och kardemumma

Sockerfria blåbärsmuffins med vanilj och kardemumma

 Blåbärsmuffins med vanilj och kardemumma2 ägg1/2 dl mjölk1/2 dl kvarg1/2 dl vaniljyoghurt (går bra med mer kvarg eller tex turkisk yoghurt om man inte har vaniljyoghurt hemma)1 msk fiberhusk/pofiber1 dl mandelmjöl1 dl dinkelsikt1/2 dl sojamjöl1 dl sötströ / sukrin2 dl blåbär ( lite potatismjöl / maizena)1,5 tsk kardemummaen nypa vaniljpulver / 1 tsk vaniljsocker2 tsk bakpulverSätt ugnen på 200 grader
Davids kanelbullar med surdeg

Davids kanelbullar med surdeg

120 g malen kardemumma. 150 g ljus surdeg. 1Deg500 g mjölk 1100 g vetemjöl special 200 g socker 200 g smör (rumstempererat) 30 g jäst 20 g malen kardemumma 10 g salt 50 g ljus surdeg
Kardemummabullar på surdeg

Kardemummabullar på surdeg

Precis när du tagit ut bullarna ur ugnen penslar du dem med kall mjölk och strör över lite av kardemummasockret
Vörtbröd med surdeg

Vörtbröd med surdeg

I år bakade jag vörtbröd med lite surdeg och reducerad svagdricka. En härligt bubblig surdegsgrumd ger ett gott bröd
Kanelbullar med surdeg

Kanelbullar med surdeg

Blanda mjöl, mjölk, socker, ägg, salt, kardemumma och surdeg i en bunke. grovmald kardemumma. aktiv flytande surdeg
Seb - surdegen

Seb - surdegen

de doftade ljuvligt av kanel och kardemumma. Hittills har jag bra hunnit baka surdegskanelbullar på honom
Kardemummabullar bakade på surdeg

Kardemummabullar bakade på surdeg

Kardemummabullar bakade på surdeg efter recept av Sébastien Boudet. Socker och surdeg brukar inte vara någon höjdare då sockret gärna "äter upp" effekten av surdeg, men tänkte att jag ändå skulle ge mig på att baka kanelbullar efter Sébastien Boudets recept
Kanelsnäckor med surdeg

Kanelsnäckor med surdeg

Ingredienser Fördeg 50 g (1 pkt) KronJäst för Söta Degar, färsk 150 g (1 påse) KronJäst Surdeg Fullkornsvete, färsk 500 g (ca 5 dl) fingervarm mjölk (eller vatten) 480 g (ca 8 dl) vetemjöl Deg 200 g rumstempererat smör 200 g(ca 2 dl) socker 6 g (ca 2 tsk) kardemumma 9 g (ca 1,5 tsk) salt 420-480 g (ca 7-8 dl) vetemjöl Fyllning 100g rumstempererat smör 100 g (ca 1 dl) socker 12 g (ca 2 msk) kanel Pensling 1 ägg Garnering pärlsocker1 Värm mjölken (eller vattnet) fingervarm, 37°C, och blanda därefter fördegen och låt stå i 20-30 min
Kardemummabullar på surdeg

Kardemummabullar på surdeg

surdeg,. Kardemummabullar. Precis när du tagit ut bullarna ur ugnen penslar du dem med kall mjölk och strör över lite av kardemummasockret
Vört 2013 bara på surdeg.

Vört 2013 bara på surdeg.

kardemumma. Det innehåller surdeg sirap skållning vört alla goda kryddor som nejlika, pommerans, ingefära, kanel

Ny knaprig fröknäckemix med surdeg

Nu lanserar Risenta en Surdegsknäckemix som kompletterar den populära Fröknäckemixen. Den nya bakmixen är naturligt glutenfri, lätt att baka ut och har god smak av surdeg, fröer och kärnor
Att använda sin surdeg: blåbärsfläta

Att använda sin surdeg: blåbärsfläta

Flätning av kardemummafläta. 2 tsk grovmalen kardemumma. 2 tsk grovmalen kardemumma. Utan blåbär, istället frodades svartvinbär
Nyttigare morotskaka

Nyttigare morotskaka

Min nyttiga morotskaka2 ägg1 dl sukrin1 msk kokosolja/rapsolja1,5 msk agavesirap1 dl lättkvarg1/2 dl minimjölk2 morötter (200 g)1 dl mandelmjöl1 dl sojamjöl1/2 dl dinkelsikt1 tsk kardemumma1 tsk kanelen nypa ekologisk vaniljpulveren nypa havssalt1 tsk bakpulver1/2 tsk bikarbonatsmör/kokosfett till formenströbröd/kokosflingorFrosting
Fruktbröd

Fruktbröd

Blanda rågsurdeg, vatten och rågmjöl på kvällen i en bunke och täck med plastfolie. Antagligen beror det på kardemumman som ger brödet dess härliga smak eller så är det frukten och nötterna som drar tankarna till julen
morotskaka

morotskaka

Morotskaka3 morötter (ca 200 g)3/4 dl mandel eller nötter (ca 50 g)2 ägg1 dl råsocker3/4 dl vanligt socker1- tsk kanel ½ tsk ingefära lite kardemumma1 tsk vaniljsocker½ tsk bikarbonat1 tsk bakpulver2 dl vetemjöl1 dl oljaGlasyr

Vegetarisk lasange

Ny knaprig fröknäckemix med surdeg. 7 dl havgregryn 1 dl solrosfrön 1/2 dl hela linfrön 1 msk kanel 1/2 msk malen kardemumma 1 dl vatten 3 msk rapsolja 1-2 msk flytande honung 2 dl cashewnötter 2 dl mandel 1 dl paranötter 1 tsk kanel 1 dl kokosflingor 2 dl hackad torkad frukt t ex aprikoser och fikon Sätt på […]