Kardemummabullar bakade på surdeg
Happily munching
Happily munching
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • Kardemummabullar bakade på surdeg efter recept av Sébastien Boudet
  • I receptet står det att det räcker till 15 bullar, jag fick ut 22 bullar av degen
  •  
  • Du behöver
  • Till degen
  • 700 gram vetemjöl (gärna utan tillsatser som Orga kvarn eller ekologiskt som Saltå kvarn)
  • 100 gram råsocker
  • 10 gram salt (jag hade i havssalt)
  • 10 gram grovmalen kardemumma (mal gärna själv)
  • 50 gram ägg (cirka 1 stycken)
  • 350 gram mjölk (cirka 3½ dl) (man ska ha röd (3%) men jag hade grön (1,5%)och det funkade lika bra)
  • 80 gram levande surdeg
  • 100 gram rumstempererat osaltat smör
  • Till fyllningen
  • 200 gram rumstempererat osaltat smör
  • 80 gram strösocker
  • 20 gram råsocker
  • 60 gram andelmjöl
  • 20 gram malen kardemumma (jag valde att mala grövre då jag gillar utseende av kardemummakärnorna)

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.