Skala och finhacka löken. Filéa abborren och vänd i grädden (spara grädden). 4 st filéer av abborre. 2 st schalottenlökar. 4 st filéer av abborre 2 st schalottenlökar 1 dl vatten 1 dl vitvinsvinäger 0,5 dl vitt vin 1 dl grädde 300 g rumstempererat smör salt peppar 0,5 st citron 2 stjälkar rabarber (nätta) 1 tsk socker smör till stekning
Mortla eller mixa lök, vitlök, chili och ingefära till en pasta. 1 mellanstor lök. 4 vitlöksklyftor. Rensa och fjälla fisken, ta bort gälarna men låt huvudet vara kvar
Ångkokt broccoli, kokt potatis är gott till samt stekt grönkål. Finhacka löken och lägg tillsammans med en generös klick av valfritt fett i en ugnsfast form
Skala och skiva löken och värm en stekpanna på spisen. Sila smöret som du stekt i och servera abborrarna med smöret, en citronklyfta, kokt potatis och de färska örterna