Stekt abborre lök recept

Stekt abborre med dillpotatismos och citronsås | Recept från Köket.se

Stekt abborre med dillpotatismos och citronsås | Recept från Köket.se

Fräs löken och morotstärningarna i smör. Abborre. 2 msk gul lök, hackad. Abborre1 kg abborrfilé, byxad salt vitpeppar 2 citroner, till servering. Citronsås2 msk gul lök, hackad 2 msk morot, i små tärningar smör, till stekning 1 dl vitt vin 1 dl fiskbuljong (eller grönsaksbuljong) 2 dl vispgrädde 1 lagerblad salt peppar 1 tsk gurkmeja 2 msk citronsaft, och lite rivet citronskal 0,25 krm farinsocker 2 msk smör, rumsvarmt
Stekt abborre med beurre blanc

Stekt abborre med beurre blanc

Skala och finhacka löken. Filéa abborren och vänd i grädden (spara grädden). 4 st filéer av abborre. 2 st schalottenlökar. 4 st filéer av abborre 2 st schalottenlökar 1 dl vatten 1 dl vitvinsvinäger 0,5 dl vitt vin 1 dl grädde 300 g rumstempererat smör salt peppar 0,5 st citron 2 stjälkar rabarber (nätta) 1 tsk socker smör till stekning
Abborre i vitt vin

Abborre i vitt vin

Stektabborre. Stek den mjuk i smör i samma stekpanna som fisken stektes i. Skala och finhacka schalottenlöken
Byxad abborre med kräft- och kantarellpytt

Byxad abborre med kräft- och kantarellpytt

Rör i kräftstjärtarna utan spad, salt, peppar och gräslök. 1 dl hackad färsk gräslök. 1 st pressad vitlöksklyfta. 1 msk finhackad gul lök. 2 msk hackad färsk gräslök
Inlagd abborre med kantareller

Inlagd abborre med kantareller

Lägg den stekta fisken på hushållspapper så att fettet rinner av. Tillsätt kantareller, morot och lök. 600 g abborre. 1 st rödlök
Singaporiansk abborre

Singaporiansk abborre

Mortla eller mixa lök, vitlök, chili och ingefära till en pasta. 1 mellanstor lök. 4 vitlöksklyftor. Rensa och fjälla fisken, ta bort gälarna men låt huvudet vara kvar
Leenas gäddfärsbiffar

Leenas gäddfärsbiffar

Rör ner den stektalöken och hackad dill och gräslök. Som tillbehör hade jag Asparges potatis och knaperstekt bacon
Ädelfisk med Kantarellstuvning

Ädelfisk med Kantarellstuvning

ex lax, sik eller abborre i stället. Lägg i svamp och lök när det blivit lätt brynt,  sänk värmen lite

Min goda gräslöksabborre

Bred den stektalöken ovanpå. Fräs löken. Blanda ihop grädde, crème fraiche, dijonsenap, hackad gräslök, salt o peppar
En palett | Asiatiska fiskrullader

En palett | Asiatiska fiskrullader

Ångkokt broccoli, kokt potatis är gott till samt stekt grönkål. Finhacka löken och lägg tillsammans med en generös klick av valfritt fett i en ugnsfast form

Stekt abborre

Skala och skiva löken och värm en stekpanna på spisen. Sila smöret som du stekt i och servera abborrarna med smöret, en citronklyfta, kokt potatis och de färska örterna