4 st
filéer av abborre 2 st schalottenlökar 1 dl vatten 1 dl vitvinsvinäger 0,5 dl vitt vin 1 dl grädde 300 g rumstempererat smör salt peppar 0,5 st citron 2 stjälkar rabarber (nätta) 1 tsk socker smör till stekning
Serveras med valfria primörer ev örtkrutonger färska örter. musslor12 pilgrimsmusslor (utan romsäck och med muskeln bort pillad) matolja färsk timjan färsk rosmarin vitlök
Fiskdiskarna är fulla med färsk fisk och då måste man ju passa på. Sökte på olika franska siter om tips om hur man skulle göra och jag blev väldigt nöjd med mitt resultat men lite ont i armen kanske
Vispa ner det rumstempererade smöret och smaka av med salt och peppar. Jag hade aldrig hört talas om den här såsen innan jag såg såg ett avsnitt av Sveriges mästerkock och en av de tävlande hade lagat beurreblanc
Jag vet att det är gott – för vi har ätit det – då medHavsabborre. Fisken serveras med en god kalvfond där tomat, citron och kapris ger fonden en syrlig smak
Ingredienser Portioner. 4 2 schalottenlökar 1 msk vitvinsvinäger 1/2 dl torrt vitt vin 2 dl grädde 75 g rumsvarmt smör salt och peppar citron Lägg till i inköpslistan Trött på att irra runt i butiken
Så här gör du Salta lite på fisken och stek sedan i smör med skinnsidan ned tills gyllene. Känn gärna med potatissticka att man kan sticka genom köttet
Stektabborremed betor, brynt smörhollandaise och pepparrotEn rätt med klassiska smaker till fisk. Skär dem sedan i mindre bitar och lägg dem i en kastrull med lite olivolja och flingsalt
Det här är en förrätt , men ka bara mängden abborre om du vill ha det till en huvudrätt. Du kan även göra potatispure och skippa gröna ärtorna som jag hade till rätten
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.