Stek rödvin chorizo recept

TAPAS

Otroligt goda var tigerräkorna marinerade i sötsur chilisås, vitlök och ingefära, som vi snabbt stekte på innan vi satte oss till bords
Köttgryta på spanska

Köttgryta på spanska

Bryn i olivolja i en stor stekgryta. Stek korven och ställ den åt sidan. Stek potatisen i korvens fett. 3 dl rödvin. 200 g chorizo. 3 dl rödvin. 200 g chorizo
MANCHEGOSALLAD

MANCHEGOSALLAD

Dra av stekpannan. Jag serverade  den tillsammans med serranoskinka, chorizo, oliver samt lite mer ost och så förstås ett gott vin
Gumbo

Gumbo

Under tiden bryner du kycklingen på alla sidor i en stekpanna och kryddar med salt och peppar. Om köttet inte täcks riktigt kan du slå på mer vatten eller som jag gärna gör, slår i en skvätt rödvin
Med risk för...

Med risk för...

I stek skym slog jag över lite rödvin och sen in med allt i ugnen i en ugnsform. Kvällens helstekta karré fick brynas med lite chorizo, rödlök och smör
Cochinito borracho (Berusad gris)

Cochinito borracho (Berusad gris)

Stek löken lätt i en gryta, bara så att den blir mjuk. Häll nu i resten av ingredienserna UTOM CHORIZON OCH PAPRIKAN
Najnis kök

Najnis kök

Värm olivoljan och halva smörklicken i en stekpanna på medelvärme. Häll vatten, citronsaft, kycklingfond och kapris i samma stekpanna som torsken stektes i, och rör runt ordentligt, så att eventuella rester av mandelpaneringen blandas med vätskan
Chorizo chicken stew

Chorizo chicken stew

Hetta upp olja i en stor gryta, ner med chorizon och stek till fin yta. Stek sedan vitlök ock rödlök i samma smörja tills löken mjuknat
Tapas: Het Chilikorv med Oliver, Vitlök & Rödvin

Tapas: Het Chilikorv med Oliver, Vitlök & Rödvin

ca 300 gram Stark Korv av olika sorter, tex Kabanos, Chorizo, Ölkorvar, Salchichas1 Solovitlök eller 3-4 klyftor1 rågad tsk hackad Röd ChiliBladpersilja, en stor knippa (ca 20-25 gram blad)2 msk Rödvinsvinäger4 msk Rödvin2 msk Chilisås1-1½ dl Rapsolja75-100 gram Svarta urkärnade OliverRiv vitlök eller pressa denHacka en bit av en röd chili (använd handskar så du slipper oväntade överraskningar om du kliar dig senare. fniss)Plocka bladen från bladpersiljan och hacka dem lite lättVärm upp lite av oljan i en stekpanna och fräs vitlök och chili under några minuter på medelhög värmeTillsätt korven och stek den så att den får färg och börjar släppa ut fettTillsätt persiljan, resten av oljan, vinet och vinägerLåt alltsammans puttra ihop lite och fyll sedan på med chilisås och oliverHäll över i en kastrull och låt alltsammans småputtra i 15-20 minuter på låg värmeNär korvröran har kallnat förvarar du den i burk med lock i kylskåpet
Mezebuffé

Mezebuffé

Chilistekt halloumi. Rödvinsbrässeradchorizo. Häll på rödvinet och sänk värmen ytterligare. Hetta upp smör och olja i en stekpanna och stek halloumin tillsammans med chilin
Peras korvgryta

Peras korvgryta

Stekchorizon i bitar. Tillsätt färsen och stek den klar. Tillsätt krossade tomatern, tomatpuré, lagerblad, rödvin, sambal och salt och peppar

Pasta med chorizo och färska tomater

Stek löken och vitlöken i lite olivolja, lägg i korven efter ett tag och låt allt få färg. Nu har jag äntligen lyckats lägga tassarna på ett paket av Hälsans köks nya sojachorizo och snodde ihop en pasta med det jag hade hemma i skafferiet

Linsgryta med chorizo

Skiva och stekchorizon till fin färg på hög värme i lite olja. Sänk värmen och tillsätt röd­löken, stek i cirka fem minuter tills den är mjuk

Chorizobollar med rödvin

Hetta upp oljan i en stekpanna och stek bollarna tills de är genomstekta och har fått fin färg. Häll rödvinet i pannan och koka ihop det till simmig konsistens