Bryn i olivolja i en stor stekgryta. Stek korven och ställ den åt sidan. Stek potatisen i korvens fett. 3 dl rödvin. 200 g chorizo. 3 dl rödvin. 200 g chorizo
Under tiden bryner du kycklingen på alla sidor i en stekpanna och kryddar med salt och peppar. Om köttet inte täcks riktigt kan du slå på mer vatten eller som jag gärna gör, slår i en skvätt rödvin
I stek skym slog jag över lite rödvin och sen in med allt i ugnen i en ugnsform. Kvällens helstekta karré fick brynas med lite chorizo, rödlök och smör
Värm olivoljan och halva smörklicken i en stekpanna på medelvärme. Häll vatten, citronsaft, kycklingfond och kapris i samma stekpanna som torsken stektes i, och rör runt ordentligt, så att eventuella rester av mandelpaneringen blandas med vätskan
ca 300 gram Stark Korv av olika sorter, tex Kabanos, Chorizo, Ölkorvar, Salchichas1 Solovitlök eller 3-4 klyftor1 rågad tsk hackad Röd ChiliBladpersilja, en stor knippa (ca 20-25 gram blad)2 msk Rödvinsvinäger4 msk Rödvin2 msk Chilisås1-1½ dl Rapsolja75-100 gram Svarta urkärnade OliverRiv vitlök eller pressa denHacka en bit av en röd chili (använd handskar så du slipper oväntade överraskningar om du kliar dig senare. fniss)Plocka bladen från bladpersiljan och hacka dem lite lättVärm upp lite av oljan i en stekpanna och fräs vitlök och chili under några minuter på medelhög värmeTillsätt korven och stek den så att den får färg och börjar släppa ut fettTillsätt persiljan, resten av oljan, vinet och vinägerLåt alltsammans puttra ihop lite och fyll sedan på med chilisås och oliverHäll över i en kastrull och låt alltsammans småputtra i 15-20 minuter på låg värmeNär korvröran har kallnat förvarar du den i burk med lock i kylskåpet
Chilistekt halloumi. Rödvinsbrässeradchorizo. Häll på rödvinet och sänk värmen ytterligare. Hetta upp smör och olja i en stekpanna och stek halloumin tillsammans med chilin
Stek löken och vitlöken i lite olivolja, lägg i korven efter ett tag och låt allt få färg. Nu har jag äntligen lyckats lägga tassarna på ett paket av Hälsans köks nya sojachorizo och snodde ihop en pasta med det jag hade hemma i skafferiet
Stek sen chorizon och lägg på plåten. Låt den svalna något och stek under tiden upp bacon och hackad lök, salta och peppra detta ORDENTLIGT, och häll sedan på olivoljan och ta av från värmen
Hetta upp oljan i en stekpanna och stek bollarna tills de är genomstekta och har fått fin färg. Häll rödvinet i pannan och koka ihop det till simmig konsistens