Chorizo chicken stew
ake.andersson.108
ake.andersson.108

Chorizo chicken stew

  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 5 1 röster

Ingredienser

  • 1 matsked olivolja
  • 300 g chorizo
  • 4 tsk rökt paprika pulver
  • 5 kycklinglår
  • Havssalt och svartpeppar
  • 1 rödlök finhackad
  • 3 klyftor vitlök finhackade
  • 150 ml (3dl) rött vin
  • 800 g (2burkar) plommon tomater el körsbärstomater går också bra.
  • 500 ml kycklingbuljong
  • 800 g cannelinibönor sköljda
  • Bladpersilja
  • Något gott lantbröd

Beskrivning

    1. Hetta upp olja i en stor gryta, ner med chorizon och stek till fin yta. Tillsätt rökt paprikapulver.
    2 lyft ur chorizon med hålslev och stek den kryddade kycklingen (havssalt och peppar) i oljan från chorizon, lyft ur. Stek sedan vitlök ock rödlök i samma smörja tills löken mjuknat.
    3. Häll i rödvinet och tomaterna ( jag kör med potatispress och håller den djupt ner i grytan för det skvätter)
    4. I med buljongen och koka upp.
    5. I med kyckling och chorizon lägg på lock och koka upp, sänk värmen och sjud sedan i 50 min.
    6. 5 min innan det är klart släng i bönor, sedan garnera med persilja och servera.
    Detta är ett recept jag ändrat på från köket. se

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.