Stark fisksås recept

Kall fisksås

Kall fisksås

½ -¾ dl stark chilisås. Blanda ihop allting och smaka av med tabascon så att du får den styrkan som passar dig
Starkt fläsk med kantareller

Starkt fläsk med kantareller

Smaka av med fisksåsen. 1 msk fisksås. Hetta upp en stekpan med oljan, vitlöken, rödlöken och chili. Lägg i fläskköttet och stek det ett par minuter
Godaste fisksåsen med jordgubbar

Godaste fisksåsen med jordgubbar

Däremot passar det bra med lite svartpeppar om du inte använder så stark chilisås. Jag tog inget salt i, tyckte det räckte med majonnäsens sälta
Stekt kött med basilika (stark)

Stekt kött med basilika (stark)

Smaka av och balansera vid behov med fisksås. 1 msk fisksås. Skär köttet i 2 cm breda strimlor. Skär chili i skivor
När längtan blir för stark...

När längtan blir för stark...

½ msk fisksås. Mårtenssons thaiinspirerade laxgryta  2 port+matlåda400 g laxfilé1 burk kokosmjölk½ gul lök½ röd spetspaprika6 buketter blomkål6 buketter broccoli½ broccolistam1 stor morot1-2 tsk sambal oelek1 msk riven ingefära½ msk fisksås10 sugarsnapspressad limeFinhacka lök, strimla paprikan, dela blomkål och broccoli i mindre bitar, slanta stam och morot. Låt det koka upp, tillsätt fisksås, ingefära, sambal oelek och låt det koka ca 10 minuter
Vietnamesisk nudelsoppa

Vietnamesisk nudelsoppa

Till och med barnen tyckte det var gott, de fick dock inte så mycket av själva buljongen då den blev ganska stark (även innan den extra ingefäran och chilin åkte i)
Lättlagad thaigryta med kyckling

Lättlagad thaigryta med kyckling

Häll över kokosmjölk, smaksätt med fisksås, […]. på pad thai 4-6 portioner 4 st kycklingfiléer 2 burkar kokosmjölk (400 ml per burk) 1-3 msk röd curry (beroende på hur stark du vill ha grytan) 2 vitlöksklyftor 1 msk riven färsk ingefära 1 st rödlök 1 röd paprika 1 liten zucchini 2 st morötter 1-2 tsk fisksås (kan uteslutas) 3 kvistar thai- eller vanlig basilika Salt Olja till stekning Gör såhär. 1-2 tsk fisksås
Lyckade dumplings med räkor

Lyckade dumplings med räkor

Dumplings med räkor4 portioner1 nypa socker1 msk fisksås300 g skalade räkor2 hackade salladslökar2 msk färsk hackad ingefära1-2 krm sambal oelek1 paket wonton-deg Ett uppvispat ägg eller vatten till pensling av degenDipsås1/2 dl soja av japansk typ1 tsk sesamolja2 msk vinäger1 1/2 msk farinsocker2 krm sambal oelek eller annan stark chilikrydda1 tsk rostade sesamfrönBlanda fyllningen
KIMCHI!!!

KIMCHI!!!

På fredag är det klart och jag får smaka på den syrliga, salta, starka och krispiga saligheten som är Kimchi
Fried rice med räkor

Fried rice med räkor

Vänd räkorna och ägget i riset, garnera med finhackad salladslök och servera gärna med en limeklyfta, koriander och sriracha om du vill ha den stark