Bryt av de grova ändarna på sparrisen.
Skär av sparristopparna och lägg dem åt sidan för att spara till toppingen.
Skär sparrisen i centimetertjocka bitar.
Hacka lök, vitlök, fänkål och fräs i några minuter eller tills det har mjuknat.
Tillsätt sparrisbitarna och fräs i ytterligare en minut på medelhög värme.
Tillsätt spenat, grönsaksbuljong och äppelcidervinäger.
Smaka av med salt och peppar.
Koka upp och låt småputtra i 10-15 minuter.
Använd tiden som soppan kokar till att förbereda toppingen.
Mixa soppan tills den är len och jämn.
Gör en sista avsmakning och tillsätt salt, peppar och vatten vid behov.
Servera denna ljuvliga sparrissoppa med en riklig mängd topping och njut!
Topping
Finhacka sparristoppar, chili och bladpersilja.
Blanda samtliga topping-ingredienser i en skål och rör om tills det är väl blandat.
På Multimediacaféet (ja visst, det heter så, de har både internet och film där) där jag äter lunch om jag är i byn och fotograferar mitt på dagen så har de goda omelettbaguetter
Häll upp soppan i tallrik och toppa med cottage cheese. Tillsätt fänkålochspenat. Strimla fänkålen. Servera med bröd 1 liter Kelda® Grön sparrissoppa. 250 g fänkål. 70 g babyspenat. Antal portioner 1 port 2 port 4 port 6 port 8 port Välj 1 liter Kelda® Grön sparrissoppa 250 g fänkål 70 g babyspenat 250 g KESO® cottage cheese
Lägg i cottage cheese och servera med bröd och smör. Tillsätt fänkålochspenat. Strimla fänkålen. 1 liter Kelda® Grön sparrissoppa. 250 g fänkål. 70 g babyspenat
På Långbro bestod salladen av tärningar av Salmalax, på en bädd av spenatoch tunt hyvlad fänkål, beströdd med kapris och pressad med en närmast trögflytande dijonvinaigrette
Krydda med salt, peppar och ev lite muskot. Stuvad spenat, panerad fisk och ägg. Här är en klassiker från när jag var liten och som man fick när man bodde hemma
Hittade ett recept på nätet, men hade inte grön el röd currypasta, så då blev det en egen variant med vanlig curry, ingefära och krispig chilirödkål som tillbehör
Skär broccolin i mindre bitar och häll i den ochspenat tillsammans med löken. Mixa med en mixerstav tills soppan är slät och smaka av med salt och peppar
Servera laxen med kokt potatis och smörstekt spenat. Skölj och riv citronskal och blanda med färskost. Skölj spenatenoch skala och skär löken i klyftor
Fänkål har sitt ursprung från Asien och Mellanöstern och är flitigt använd inom naturmedicinen. Anis tillsammans medfänkål rekommenderas för ammande kvinnor eftersom både örterna anses öka mjölkbildningen
Vi skulle ha haft den som en liten förrättsshot på påskbuffén, men i den allmänna villervallan med barnbarn som kravlade omkring och tjoade, ägg som skulle garneras, Jansson som skulle värmas och köttbullar som skulle stekas så glömde jag precis bort den
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.