-). Ville tipsa er om en snabblagad rätt som jag ofta gör och som hela min familj älskar. Den är dessutom himla nyttig med laxen, spenaten och sötpotatisen
Täck bottnen på en djup ugnsfast plåt med färsk spenat, du får känna av hur mycket du vill ha personligen men tänk på att den sjunker ihop väldigt mycket när den tillagas
Lax är en självklarhet på julbordet för mig och idag är min gravade lax klar. Eller är du som jag och blandar både kallt och varmt i en salig röra på tallriken
Fräs spenaten i smör-&rapsoljaoch lägg i en ugnssäker form. Salta, peppra och strö över rosmarin. Häll såsen i formen och tillaga i mitten av ugnen ca 15 min. 1½ msk Arla® Smör-&rapsolja
Gärna med fänkål, paprika, coctailtomater, morot, ruccola och kanske några rostade solrosfrön. Det hela kan toppas med en enkel vinegrette på olivolja och balsamvinäger
MatarkivetE-postSkriv utFacebookTwitterGooglePinterestGillaGilla Laddar. Jag gravade laxen enligt detta recept, och senapskrämen och receptidén kommer från duktiga Pytte och hennes bok Bjud hem
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.