Den första omgången rödbetor blev klara i början av augusti. Sen började vi fundera över om vi inte skulle kunna kombinera de färska rödbetorna med feta utan att gratinera i ugnen, som vi oftast gör
Inlagda rödbetor är något som jag tidigare köpt om jag inte fått en burk av min snälla mamma. Mamma använder ett gammalt recept när hon kokar in sina rödbetor
Ett gäng rödbetor (gärna små och späda om det finns)Chevreost (härlig getost om du inte känner till osten)Flytande honungPinjenötterEn god olivoljaInstruktionerSkölj betorna i kallt vatten
Toppa med lite smörkokta potatisskivor, tryffel och späda salladsblad. Koka sparrisen och rödbetorna, var för sig, mjuka i vatten med lite salt och en klick smör
Det är alltid bäst att blanda saltet direkt i färsen innan du börjar späda den med vätska. bara 1 dl vätska att späda med. Tillsätt den strimlade purjolöken men också 1½ dl finhackade inlagda rödbetor, 2 - 3 msk kapris och 3 msk hackad persilja
Men denna rätts kombination av smaker var lite kul, krämig risotta med kraftig gorgonzola fångades upp av lite söta rödbetor i såsen och på toppen ligger balsamicosteka späda sparrisar, allt toppat med lite klorofyllaktig basilikaolja
Du kan späda ruladerna med buljong, tomatjuice eller grädde. Du kan fylla ruladerna med t ex finhackad, smörfräst svampelleransjovisfiléer och finhackad rå lökellerfinhackade rödbetor, finhackad gul lök och litet kaprisellerfinhackad persilja, dill och gräslökellerfinhackade katrinplommon som fått svälla i litet vatten och finhackade råa äpplenellerskivade oliver, råriven gul lök och krossad vitlökellerfinhackade tomater och finhackad gurkaellersenap och baconstrimlor
Jag har hyvlat den med osthyvel och ätit de späda banden som tillbehör till diverse rätter och nedblandad i wok och sallader, samt som ersättning till pasta med en krämig sås