• 2-3msk Kinesiskt matlagningsvin, eller torr Sherry om du inte har vinet. • 1-2tsk socker (Om man vill balansera hettan. 2-3msk Kinesiskt matlagningsvin, eller torr Sherry om du inte har vinet. 1-2tsk socker
lite socker. Marinera fisken i salt, peppar, ingefära och vinet, sherryn. lite socker. 1 msk risvin eller torr sherry eller konjak. 1 msk risvin eller torr sherry eller konjak
Lucys recept och inspiration för familjen och andra matglada
Blanda ananasjuice från burken med ananasringarna med kycklingbuljong (3 dl tillsammans), majsstärkelse, vinäger, sherry, tomat-puré och socker och rör om. 1 msk sherry. 4 msk strösocker
Tillsätt sedan sherryn och låt den koka in, och häll till sist på buljongen. 1 tsk socker. 3-4 dl sherry (funkar nog även med vitt vin). Tillsätt sedan timjan, socker, vitlök och lagerblad, och låt det fräsa i ytterligare 20-30 minuter, tills löken blivit mjuk och söt och börjat karamellisera sig. 1 tsk socker. 3-4 lagerblad 3-4 dl sherry (funkar nog även med vitt vin)
Så länge man följer mängden salt och socker så är resten utefter eget tycke och smak. Tillsätt grädde och eventuellt en klick gelé, lite sherry eller en skvätt portvin
4 port145 g kål225 g fläskfärs2 finhackade vårlökar½ finhackad vitlök1 msk risvinäger eller torr sherry1 tsk finhackad ingefära1 tsk salt125 g finhackad morot45 g finhackade vattenkastanjer1½ msk ostronsås1 msk maizena2 tsk sesamolja½ tsk socker28 små dumplingark3 msk matolja160 ml kycklingbuljongBlanda kål och salt och låt vätskan dra ur i ca 10 minuter