Detta är klassisk bistromat. Servera soppan med rostat surdegsbröd som gratineras med en lagrad ost. Det klassiska är att gratinera brödet ovanpå soppan, men jag föredrar att servera brödet bredvid - mycket enklare att äta
Hej på er,. Förkylt och tråkigt är det här… Och jättetrött. Det blir många nya inlägg i veckan så tills dess får ni hålla till godo med denna goda soppa
Istället får ni en underbar löksoppa att trösta er med i regnet. FranskLöksoppa(2-3 pers son huvudrätt, 4-6 pers som förrätt)6 gula lökarca 20 g smör3 vitlöksklyftor1 dryg msk vetemjöl1 dryg dl torrt vitt vin7½ dl vatten2 msk grönsaksfond2 msk oxfond1-2 msk färsk hackad timjan1 litet lagerblad3 salviablad½-1 tsk hackad färsk rosmarinsalt och peppardagsgammal baguetteriven ost (gärna gruyère)Skala och skiva den gula löken fint
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.