Tillsätt rödvin, vatten, socker, kalvfond och vinäger. 1,5 kg fransyska eller rostbiff1/2 flaska rödvinnågra lagerblad4 krossade vitlöksklyftornågra kvistar rosmarinsalt pepparPutsa köttet fri från hinnor och lägg ner det i påsen med marinaden. 5 dl rödvin8 4 dl vatten4 2 msk socker4 2 msk kalvfond1 0. 1,5 kg fransyska eller rostbiff. 4 2 msk socker
Blanda ättika, socker, vatten och kryddor. 1,5 kg fransyska. 12 msk socker. 1Stek1,5 kg fransyska ca 1 msk Herbes de Provence, efter smak ca 1 msk timjan, efter smak ca 1 msk vitlökspulver, efter smak ca 1 msk persilado, efter smak smör, att bryna steken i. 1Snabbinlagd gurka1 gurka 1 msk ättikssprit, 12% 2 msk vatten 2 msk socker 1 tsk flingsalt 1 nypa vitpeppar persilja, hackad, efter behag
Blanda ihop vinäger, vatten, socker, salt och persilja, rör runt tills sockret löst upp sig. 1 kg nötstek av bog, fransyska eller rostbiff. 1 dl socker
Tärna köttet (jag använde fransyska) och stek så det får fin färg runtom. 4 msk strösocker. Om man tröttnat lite på tacos och pulled pork eller bara vill testa något nytt till fredagsmyset kan jag tipsa om denna Texas chili
1 kg nötstek (fransyska till exempel). 1 msk socker. 1 kg nötstek (fransyska till exempel). 1 msk socker. Idag är det väl kanske inte söndag men i söndags var det det
Servera med såsen, pressgurka, kokt potatis, morötter och sockerärtor och vinbärsgelé. Blanda ättiksprit, socker, salt och vatten i en glasburk med lock
Någon nypa socker och msk vinäger kan man också justera smaken med. Gör du chili con carnen med annat kött än köttfärs så låter du mört kött som biff, innanlår, fransyska eller lövbiff köttet koka ca en halvtimme
1 kg innanlår, fransyska, rostbiff eller annan stek från gris eller vilt. 35 g socker. 3,5 dl strösocker. 1 kg innanlår, fransyska, rostbiff eller annan stek från gris eller vilt. 35 g socker. 3,5 dl strösocker