Häromdagen åt vi den här goda slottssteken till middag och till den blev det kokt potatis, syltlök, lingonsylt ochgräddsåsoch det blev väldigt gott ihop
Tänkte idag tipsa er om en riktig klassiker, nämligen slottsstekmed en riktigt god gräddsås, kokt potatis, kokta morötter, pressgurka och svartvinbärsgelé som tillbehör
Och vad passar inte bättre än att steka på en Slottsstek till middag. Krydda den med rejält med anjovis och lägg lite tid till att få till en god sås när du bryner grönsakerna och slår på din hemlagade kalvfond
Jag passade också på att lägga in Västeråsgurka i ättika och socker. Mormors ättiksgurka. Efter ett dygn i saltvatten skär du gurkorna ( gärna med räfflad kniv) samt lägger i rena glasburkar tillsammans med 2 msk gula samt 2 msk bruna senapsfrön, 10 dillkronor,1 kg socker samt 2½dl ättiksprit (12-14%)Smörstekta kantareller och sirapslök till lövbiff och någon form av potatis är en klassiker hemma hos oss
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.