Söndagsstek med ljuvlig sås och inlagda tomater
Mårtenssons kök
Mårtenssons kök
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 4 port
  • 1 kg innanlår, fransyska, rostbiff eller annan stek från gris eller vilt
  • Marinad
  • 1 l vatten
  • 75 g grovsalt
  • 35 g socker
  • ½ msk lökpulver
  • ½ msk senapspulver
  • 3 krossade enbär
  • 5 kryddpepparkorn
  • 1 lagerblad
  • ½ msk torkad timjan
  • 2 msk Colemans senapspulver
  • 1 gul lök i klyftor
  • 1 liten morot i skivor
  • 1 skvätt lageröl och
  • 1 skvätt torr äppelcider
  • Sås
  • 15 minuter Tillsätt därefter
  • 2 dl vispgrädde, koka upp och red av till önskad konsistens
  • Inlagda tomater
  • små röda tomater
  • 3 cm färsk ingefära
  • ½ cm
  • 2 msk kryddpepparkorn
  • 3 dl vatten
  • 3,5 dl strösocker
  • 1 tsk salt

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.