Skär gurkorna i lagom bitar, skär av ändarna, lägg i iskallt vatten medan du blandar lagen,rör så det smälter ihop, lägg ner gurkan tillsammans med dill och blad, ställ kallt 2-3dygn, håller ca 1 vecka
I Anna Bergenströms kokbok Annas Mat hittade jag receptet nedan på snabbsaltadgurka och det passar mig och min situation perfekt då gurkorna är klara att förtäras redan efter en vecka och bör vara uppätna innan löven faller från träden och planen lyfter till Sao Miguel
Jalapeño är en perfekt smakkompis till inlagd gurka, det smakar svensk sommar med bett. Det här är min bästa gurka som jag äter som pickles, på mackan, hackad i sås – en bra bas i köket helt enkelt
Igår gick årets första Bondens egen marknad av stapeln. Jag hade stämt träff med min svärdotter Karins mamma Cecilia som lovat visa mig hur hon lägger in sina gurkor
Skiva gurkan, löken och tomaterna tunt och blanda runt dem i en skål. 1 färsk gurka. 1 färsk gurka. Denna inläggningen passar perfekt till en köttgryta eller till köttbullar
Skölj gurkan. Helst ej rostfritt då det reagerar med syran i ättikan om du förvarar gurkan lång tid. Gurkan smakar bra att äta direkt men helst ska den stå och marinera ett tag
gurka, gurkor, inlagd, inlagda, syrad, syrade, polskt, tillbehör Ingredienser. Ingredienser3 kg gurkorMassor med dill1 hel vitlökCa 2 msk svarta eller gula senapsfrön3dl grovt salt utan jod1 bit pepparrot 4,5dl vattenGör så här
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.