Snart är sommaren här med goda små västeråsgurkor, som bara väntar på att få läggas in. Jalapeño är en perfekt smakkompis till inlagd gurka, det smakar svensk sommar med bett
04 Nov. 11. 16. Twitter. Facebook. Inlagd gurka. 0kommentarer. Inlagd gurka, eller ättiksgurka som det också kallas, är en av de ätbara saker som för mig har egenskapen till att associera till andra saker i livet
Igår gick årets första Bondens egen marknad av stapeln. Jag hade stämt träff med min svärdotter Karins mamma Cecilia som lovat visa mig hur hon lägger in sina gurkor
Skölj och skiva gurkan med osthyvel eller liknande och lägg skivorna i en djup tallrik. Blanda ättika, socker, vatten, vitpeppar och salt till en lag och häll över gurkskivorna
Hej på er. Har du sett att det just nu nästan kryllar av ”Västeråsgurka” i affärerna. Och krondill. Ja, kräftsäsongen är här och dillkronor används i massor men de där gurkorna, har du egentligen riktigt bra koll på vad du ska använda dem till
Skölj gurkan. Skiva så tunt du kan. En mandolin, osthyvel eller med kniv funkar. Blanda salt, vatten, socker, peppar och ättiksprit i en skål, bunke, plast- eller glasburk
Blanda vatten,ättiksprit,socker och vitpeppar. Vitpeppar´n skall vara med tycker jag. Skiva gurka i tunna skivor, har man inte en maskin som skivar, så ta en osthyvel
När jag var barn bjöds det nästan alltid inlagd gurka till söndagssteken, och nu sist jag gjorde helstekt karré i ugnen fick jag en obändig lust att lägga in gurka
Jag växte upp med en mamma som lagade den mesta maten från grunden. Några färdiga köttbullar från frysdisken åt vi aldrig och brödet hade mamma oftast bakat själv
Hur underbart är det inte att njuta av egen syrad gurka på Ryskt vis med smetana och honung. Råkar du snubbla över ett par kg importerad Västeråsgurka nu under senhösten (vilket torde vara ganska svårt) så hittar du receptet på syrad gurka här
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.