12 msk
senapsfrönSkölj och skiva gurkan så tunt du kan. Skala, halvera och strimla löken längs med fibrerna. Lägg i en kastrull. Tillsätt senapsfrön, ättikssprit, socker, vatten, kryddpeppar, vitpeppar och lagerblad. Koka upp lagen. Varva lag, lök, senapsfrön och gurka i väl rengjorda glasburkar och sätt på lock. Fyll på med varm lag så att det täcker. Räcker inte lagen så kokar du upp lite mer av den genom att blanda en del ättika 12%, två delar socker och tre delar vatten. Låt svalna samt låt stå i kylen minst ett dygn. Inlagd gurka med senapsfrö håller sig minst ett år oöppnad i kylen.
Lägg i botten på en stor burk (med lock). Skölj och skiva gurkan. 1 kg Västeråsgurka. 2 msk senapsfrö. Häll över alla övriga ingredienser och rör om väl
Jalapeño är en perfekt smakkompis till inlagdgurka, det smakar svensk sommar med bett. Varva skivad gurkamed chili, pepparkorn, dillkronor och peppparrot i rena glasburkar
Anledningen till att jag associerar just ättiksgurkamed henne är för att det var en av de saker som nästan alltid stod på middagsbordet när vi var där, i en av hennes brunblommiga skålar
Skiva gurkan, löken och tomaterna tunt och blanda runt dem i en skål. 1 färsk gurka. 1 färsk gurka. Denna inläggningen passar perfekt till en köttgryta eller till köttbullar
Fyll rena burkar medgurka och slå på lag så att det täcker. Här tar vi snart en tur till stadens isahll med ett barn och efter det golfbana med det andra
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.