Snabb kräftsoppa med mjukost och dill
catrineyngbro
catrineyngbro

Snabb kräftsoppa med mjukost och dill

  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 4 portioner
  • Ingredienser
  • Gör så här
  • Näringsvärde
  • – 1 liter fiskbuljong
  • – 2 msk tomatpuré
  • – 275 g mjukost med kräftsmak
  • – 2 dl crème fraiche
  • – 1 burk kräftstjärtar i lag, 170 g
  • – 4 msk vetemjöl
  • – 1 tsk salt
  • – ½ tsk sambal oelek
  • – 3 msk hackad dill

Beskrivning

    1. Koka upp buljong och tomatpuré i en kastrull. Tillsätt ost och crème fraiche och blanda. Koka upp.
    2. Låt kräftstjärtarna rinna av i sil men spara spadet.
    3. Blanda spadet med mjölet och rör ner det i soppan. Sjud 5 min. Tillsätt kräftstjärtarna och smaka av med salt och sambal. Strö över dill.
    Kockens tips
    Byt ut vetemjölet mot ris- eller potatismjöl för glutenfritt. Välj laktosfri ost och crème fraiche för laktosfritt.

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.