Eftersom jag tycker om saffran valde jag att smaksätta dessa fudgebitar med saffran. Jag har sett flera recept på fudge och kände att jag ville testa det som julgodis
( det går det snabbt mot slutet, alltså från gegga till gyllenbruna). Krossa jordnötterna lite genom att lägga dem i en påse och banka med kaveln, eller så kan du grov hacka dem
Häll sedan i den varma blandningen och rör snabbt ihop till en ”deg”. Häll ut mitt på ett bakplåtspapper, vänta något och forma sen till en fyrkant med hjälp av papprets kanter (vik pappret över och platta till)
Lägg i en bunke, täck med plast och låt svalna i rumstemperatur eller i kylen. Nu har jag testat att smaksatta mina populära kokossnöbollar med pepparkakskrydda också
Grovhacka nötterna och blanda med riven mandelmassa och bittermandelolja. De hittade jag i en italiensk blogg och hon som skriver i den har förstås tillgång till färska valnötter från sin egen trädgård
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.