Vispa ägg och grädde i en bunke. Salta och peppra.
Smält smöret i en stekpanna på medelvärme. Häll i äggvispet och rör tills röran tagit sig. Ta bort från spisen.
Tillsätt chilin och blanda. Ta vad du har hemma – tabasco, torkade chiliflingor eller färsk finhackad chilifrukt.
Rosta två skivor LCHF-bröd, gärna vårt goda kryddiga pumpabröd, men det går bra med vilket bröd som helst.
Bred på tjockt med smör.
Lägg på några salladsblad och äggröran. Avsluta med laxen och kanske lite finhackad gräslök!
Kryddigt pumpabröd
Sätt ugnen på 200 grader och smörj en brödform, cirka 10 x 18 cm, med smör eller olja.
Blanda all torra ingredienser i en skål.
Rör ihop ägg, äppelmos, pumpapuré och olja i en bunke och blanda med de torra ingredienserna till en jämn smet.
Häll i formen och strö över 1 msk pumpafrö. Tryck ner fröna så de inte lossnar så lätt efter gräddningen.
Sätt in brödet i ugnens nedre del och grädda cirka en timme och känn efter med en sticka när det är klart.
Tips!
Känn dig för när det gäller chilihettan i äggröran och justera mängden därefter. Använder du färsk chilifrukt kan det vara gott att ta fräsa det i smöret några sekunder innan du tillsätter äggen. Ett annat gott kryddigt bröd är vårt julbröd med vörtsmak.
Bred färskosten på brödet och lägg på laxen, strö över gravlaxsås. 80,0 gram Gravad lax60,0 gram Rågkusar4,0 tsk Färskost extra light 5% fett Philadelphia1,0 st Ägg kokt1,0 msk Gravlaxsås0,5 st ApelsinGör så här. Servera med ett kokt ägg och 2 klyftor apelsin. 1,0 msk Gravlaxsås
Bred pepparrotsost på brödet, lägg på en laxskivaoch dekorera med en persiljekvist. 34 E% 1 skiva(or) fullkornsbröd , osötat med hela korn, gärna surdeg. 1 skiva(or) skivad rökt lax , 15 g
Bred pesto på tunnbröden, lägg på laxochäggröraoch rulla ihop tunnbröden. WRAPS MED RÖKT LAXOCHÄGGRÖRA4 portioner4 bitar mjukt tunnbröd à 30 g4 msk pesto4 skivor rökt lax à 45 gÄggröra. 2 ägg1 krm saltvitpeppar1 msk vatten1 msk smör eller margarinVispa ihop ägg, salt, peppar och vatten
Servera laxen tillsammans med kokt potatis, citrongräddsås och sallad. Smaka av med lite salt och peppar och riv i citronskal och smaka av med citronsaft
Vi köper alltid Salma Lax i ochmed att man kan äta den rå utan förberedelser. Det kommer bli en relativt lugnt helg och jag ska försöka hinna med det jag sällan hinner i veckorna, nämligen städa
Den är dessutom himla nyttig medlaxen, spenaten och sötpotatisen. Skär sötpotatisen i klyftor, lägg i en ugnsform och ringla över olivolja, salta och peppra och krydda med franska örter eller liknande
Vill du inte ha lax så går det bra med någon vit fisk. 500 g laxfile salt & peppar 250 g skogschampinjoner, delade 3 vitlöksklyftor, skivade 70 g färsk spenat 200 g körsbärstomater Basilika - och västerbottenssås. - Läs hela inlägget här 500 g laxfile
Vill du ha en krispigare yta på laxen så kan du panera den med panko ( Asiatisk ströbröd, finns blad asiakiska produkter i affärerna ) ger en jätte fin och krispig yta
laxen en fräsch, vårig fänkålssallad med en frisk och örtig kall. g färsk laxsidamed skinn, urbenad. basilika och gräslök slät i en mixer eller med en stavmixer
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.