Ev några hela kräftor eller räkor med skal (för att det ser så snyggt ut). Skaldjurssoppa. Garnera ev med dillkvistar och hela kräftor eller räkor vid servering
Släng inte kräftskalen – spara dem i en burk i frysen och ta fram när du vill göra en riktig god skaldjursfond till fisk- eller skaldjurssoppa eller en god fisksås
Blir ca en halv liter Ca skal (huvuden o klor) från 1/2-1 kg kräftor eller räkor 1 fänkål 2 morötter 1 gullök1 scharlottenlök 1 dl tomatpuré Lite färsk dill 4 dl vitt vin 5 dl vatten Salt o peppar
Skal ifrån 2 kg kräftor eller andra skaldjur. Relaterade Skal ifrån 2 kg kräftor eller andra skaldjur. Ta hand om dina skaldjursskal och gör en god soppa, den tar några timmar att bli klar men sköter sig mer eller mindre själv
Frasigt gott till skaldjurssoppan. Till exempel skal av räkor, kräftor och andra fina skaldjur. Häromsistens bjöd jag på en dylik (nä, inte bokstavligen) skaldjurssoppa som intro på en trerättersmeny, något som uppenbart uppskattades av sällskapet