Älskar sill och hur lätt den är att variera och smaksätta. Pepparrot, grönpeppar och persilja. Blanda med majonnäs och crème fraîche och tillsätt den avrunna sillen
Den fina lilla sillen. Finhacka grönpeppar, skala och riv pepparroten och strimla ner persiljan. Här har vi gjort snabbinläggningar, alltså att man bara smaksätter redan inlagd sill
Klippt persilja och dill. Stekt sill och potatismos. Lägg på fyllningen (hackad persilja/dill). Jag köper gärna lite mer sill åt gången och passar på att lägga in i ättika oxså
½ dl hackad persilja. Den där lilla paketen sill gör ju hela proceduren med att lägga in sill både enklare och snabbare och när något är enklare och snabbare, så vågar sig plötsligt flera på att prova nya upplevelser
Rör ner den hackade persiljan strax innan servering. Stek så sillen några minuter på var sida. Jag köpte färdigurvattnad sill, men den blir väldigt lös när man steker den
Nummer ett smaksattes med persilja och vitlök och receptet har jag hämtat från mmm. I går bestämde jag mig i alla fall för att äta sill till middag - eller strömming som det kallas längre norrut - och jag passade på att bjuda in mina föräldrar så att mamma skulle slippa middagsbestyr för en gång skull