När vi nyligen var ute på en liten minisemestertripp till Västergötland och strosade i hamnen i Mariestad, passade vi också på att köpa fantastiskt fin varmrökt sik i ett av hamnstånden
Hade lite rökt sik-rester i kylskåpet, och ättiksgurkan i röran passade kanon till. ca 100 g rökt sik (eller annan rökt fisk). 1 msk majonnäs. ca 100 g rökt sik. 1 msk majonnäs
Bred smör/bregott och majonnäs på hela brödskivorna. (Om man vill kan man blanda ägg, rökt fisk, rödlök och majonnäs med lite matlagningsyoghurt till en röra som tillbehör till bakad potatis
Vi gissade först på rökt sik och tonfisk. Blanda majonnäs & cremé fraiche i en bunke. Vispa och värm såsen över det varma vattenbadet tills såsen har tjocknat till en majonnäsliknande konsistens
Dra loss skinnet från fisken och plocka försiktigt köttet från benen. 600 gram rökt sik. 5 dl majonnäs. 1. Koka potatisen, häll av vattnet och låt potatisen svalna i rumstemperatur
Varmrökt sik med sommarsås. Blanda ingredienserna till såsen Varmrökt sik med sommarsås. 1,25 kg varmrökt sik (eller lax). 1 msk majonnäs. 1,25 kg varmrökt sik (eller lax). 1 msk majonnäs