1 rökt sik 0,5 rödlök 50 g röd stenbitsrom 300 g crème fraiche (naturell eller med örter) 4 skivor vitt bröd smör, till stekning salt (efter smak) peppar (efter smak)
salt, peppar, torkade örter (blandning). ENKEL CITRONSIK I UGNEN. Lägg potatisklyftorna i en smord ugnsform och krydda med salt, peppar och torkade örter
Lägg den i en mixer tillsammans med brödsmulorna, örterna och nötterna. ca 600 g filéer av ljus fisk t ex sik eller gös. ca 600 g filéer av ljus fisk t ex sik eller gös
Dela siken i bitar. Ta bort från värmen och tillsätt örterna. Rör försiktigt ner det i pannan. 100 g rökt fisk t ex sik. 1 schalottenlök 3 dl fiskbuljong 1 dl vitt vin 2 dl Arla® vispgrädde ½ dl Arla Köket® smetana 2 dl hackad färsk dill 2 schalottenlökar 100 g rökt fisk t ex sik 2 msk Arla® Svenskt Smör 2 kokta ägg 2 msk grovhackad färsk dill 2 msk grovhackad färsk gräslök 4 msk Arla Köket® smetana ½ tsk salt ½ krm vitpeppar 1 gurka 1 tsk flingsalt
Kallrökt sik från Aketun med örtkräm. Blanda ihop resten av de finhackade örterna och den syrade grädden till en örtsås, salta och peppra samt smaka av och lägg i kylen tills den skall användas
Forma runda bollar, i storlek med ping-pong bollar, av fiskköttsmeten och vänd dem därefter i dill-gräslöksblandningen så att örterna fäster sig runt hela "bollen"
Servera med exempelvis färskpotatis, rökt sik och romsås. Strö ut 2 dl vetemjöl, 2 dl vetegroddar, 2 dl hackade färska örter, 1 dl linfrön och 2 msk flingsalt på bakbordet. 2 dl hackade färska örter,
En krämig nässelsoppa med nybakat rågbröd till, en byxad abborrfile stek i smör med en harsyresås, eller en sikfile med ängssyresmör och pressad potatis, det ni en försmak av sommaren