Sik örter recept

Grillad sik med örtsmörsås

Grillad sik med örtsmörsås

Vänd ner örterna före servering. Salta och peppra sikfiléerna. Smält smöret i en grillpanna och grilla siken
Rökt sik, med romröra, på smörstekt bröd

Rökt sik, med romröra, på smörstekt bröd

1 rökt sik 0,5 rödlök 50 g röd stenbitsrom 300 g crème fraiche (naturell eller med örter) 4 skivor vitt bröd smör, till stekning salt (efter smak) peppar (efter smak)
Varmrökt sik med potatissallad

Varmrökt sik med potatissallad

Finhacka rödlöken under tiden och förbered örter och kapris. Slå över dressingen och blanda försiktigt

Vitlökssås till rökt fisk

Servera såsen till rökt eller gravad fisk, jag hade varmrökt sik. Hacka örterna fint och rör ihop med övriga ingredienser
GRATINERAD GÖS MED RÖDBETSSALLAD

GRATINERAD GÖS MED RÖDBETSSALLAD

Lägg den i en mixer tillsammans med brödsmulorna, örterna och nötterna. ca 600 g filéer av ljus fisk t ex sik eller gös. ca 600 g filéer av ljus fisk t ex sik eller gös
Halstrad gös med lättrimmad gurka och dillsås - Recept | Arla

Halstrad gös med lättrimmad gurka och dillsås - Recept | Arla

Dela siken i bitar. Ta bort från värmen och tillsätt örterna. Rör försiktigt ner det i pannan. 100 g rökt fisk t ex sik. 1 schalottenlök 3 dl fiskbuljong 1 dl vitt vin 2 dl Arla® vispgrädde ½ dl Arla Köket® smetana 2 dl hackad färsk dill 2 schalottenlökar 100 g rökt fisk t ex sik 2 msk Arla® Svenskt Smör 2 kokta ägg 2 msk grovhackad färsk dill 2 msk grovhackad färsk gräslök 4 msk Arla Köket® smetana ½ tsk salt ½ krm vitpeppar 1 gurka 1 tsk flingsalt
Nostalgitripp för 229 kr kilot

Nostalgitripp för 229 kr kilot

Där fiskar man sik och röding, och otaliga är gångerna då jag fått kila ned till Feskeboa med en femtilapp på fickan för att köpa middag till familjen

7 rätters middag Nyårsdagen till ära.

Sik. Finhackade örter strör du över krabban på toppen. 1 msk sikrom eller siklöjrom. Avsmakningsmenyn. Entrérätt
Pilgrimsmussla, Fasan och Rödbeta är helgens meny.

Pilgrimsmussla, Fasan och Rödbeta är helgens meny.

Kallrökt sik från Aketun med örtkräm. Blanda ihop resten av de finhackade örterna och den syrade grädden till en örtsås, salta och peppra samt smaka av och lägg i kylen tills den skall användas
Varmrökt sikröra med pepparrot och gräslök,

Varmrökt sikröra med pepparrot och gräslök,

Forma runda bollar, i storlek med ping-pong bollar, av fiskköttsmeten och vänd dem därefter i dill-gräslöksblandningen så att örterna fäster sig runt hela "bollen"
Stencoolt bak

Stencoolt bak

Servera med exempelvis färskpotatis, rökt sik och romsås. Strö ut 2 dl vetemjöl, 2 dl vetegroddar, 2 dl hackade färska örter, 1 dl linfrön och 2 msk flingsalt på bakbordet. 2 dl hackade färska örter,

I lunden den gröna

En krämig nässelsoppa med nybakat rågbröd till, en byxad abborrfile stek i smör med en harsyresås, eller en sikfile med ängssyresmör och pressad potatis, det ni en försmak av sommaren