Idag bjuds det på lite annorlunda semlor, kanske hittar vi en ny favorit bland dessa. Ställ kallt, gärna över natten, och vispa med elvisp tills det blir fluffigt
Vanliga semlor gröper man ju ur och blandar mandelmassa med inkrånmet från bullen. I år hade jag tur och en god vän kom förbi med något ljuvligt och nygräddat i påsarna
Kul med lite variation och enkelt och snabbt att slänga ihop. Om ni vill baka helt vanliga semlor har jag ett underbart recept för dem med på bloggen, receptet hittar ni här
Pensla med ägg och strö på hackade hasselnötter. Lite variation skadar ju inte. Daddelcreme (eller så mixar du färska mjuka dadlar med lite lite vatten) Hasselnötssmör Rivet äpple Malen kardemumma Mörk choklad Fyllning 2
Semlor,. Fyll en spritspåse med stjärntyll i. Nu är det semmeltider igen och här kommer ett litet recept för alla som inte är så förtjusta i mandelmassa eller bara vill ha lite variation
Blåbärssemlor (mosa och sila blåbären och blanda med den vispade grädden) har jag hört så mycket om. Hur som helst, hans recept såg riktigt bra ut så idag har jag bakat med mina små hjälpredor i köket
Jag blev nämligen på det hela taget nöjd med mina semlor som jag bakade i förra veckan, men de hade nog kunnat vara liiite saftigare och liiite luftigare
Bland det bästa med vintern - semlor. Har utgått från mammas recept på kanelbullar, tycker det är bäst av alla de jag testat hittills och det blir riktigt bra semlor av det också
SEMLOR. Allteftersom jag bakar nya bakverk med detta recept så kommer inlägget att uppdateras. SEMLOR. Smula ner jästen i en bunke och lös den med mjölken, strösocker, salt, tärnat smör och ägg