Vetebullar, grundrecept med variation
Bakfnatt
Bakfnatt
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 1 msk kardemummakärnor
  • 3 dl mjölk
  • 50 g färsk jäst
  • 1.5 dl strösocker
  • 0.5 tsk salt
  • 150 g mjukt smör
  • 1 st ekologiskt ägg
  • 12 dl vetemjöl special ♥ Gör såhär
  • 45-60 minuter Receptet kommer från Leila Lindholm, och hon använder det bl
  • SEMLOR
  • 1 del inkråm (innanmätet på bullarna)
  • 2 delar riven mandelmassa
  • 80 g mandelmassa använde jag 2 ½ msk grädde. Detta räckte till 5 semlor, något som naturligtvis beror på hur mycket innanmäte man gräver ur. Semlegrädde (egenkomponerad)
  • Räcker till
  • 5 semlor
  • 60 g riven mandelmassa
  • 3 dl vispgrädde
  • 1/4 tsk vaniljsocker
  • 1/4 tsk florsocker
  • Smörkräm
  • 200 g mjukt smör
  • 1 dl strösocker
  • 1 msk malen kanel
  • Blanda samman ingredienserna till en krämig fyllning.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.