Häll över laxen och strö över den stekta löken. 4 laxfileér. Skala och skiva lökarna. Bryn dem i smör med sirap coh balsamvinäger på svag värme, så de mjuknar och mörknar
Teriyakisås är en japansk sojasås med härligt sötsur smak. Den här enkla laxrätten har blivit en riktig favorit hos familjen, och jag har lagat den flera gånger de senaste månaderna
4 8 spättafiléer utan skinn (8 filéer motsvarar ca 600 g) ca 200 g rökt lax (200 g motsvarar ca 8 skivor) salt och peppar 1 1/2 dl matlagningsvin (eller lättsaltat vatten) 2 1/2 dl mild citronsås 1 1/2 msk inläggningslag med ättika 1/2 dl grovhackad dill 1 ask färska sockerärter/ sugarsnaps (à 150 g) smör till stekning Lägg till i inköpslistan Stå inte vilsen i butiken igen
Jag är ju som sagt lite svag för både starka och sötsura smaker så det passar mig perfekt. För någon dag sedan gjorde jag denna fräscha och riktigt goda laxrätt med just asiatiska influenser
2) Ugnsbakad lax med philadelphia. 5) Sötsur citron- och honungskyckling. Ibland så blir det inte som har planerat, man äter något som kostar alldeles för mycket i points
Väldigt god lax och lemon chutney såsen som är lite sötsur passade bra till. 500g lax utan skinn (gärna i portionsbit). 500g lax utan skinn (gärna i portionsbit)
Filodegsrullar med innanmäte av en stav av västerbottensost och en sötsur dipsås på grape. Så här har jag använt resterna av den rökta laxen, laxrommen och västerbottensosten
) Jag trodde inte att en sötsur sås skulle passa så gott tillsammans med lax, men det gör faktiskt. Lax brukar vara populärt här hemma och barnen tycker om det