Sån enkel festmiddag, tilllaxen serverade vi kokt potatis, sallad, smör o bröd och en kall romsås. Till middag invigde Leif ny-grillen med att grilla färsk lax - så himla gott och fräscht
Finhacka rödlöken och tillsätt den. Vispa ihop crème fraiche, chilisås, stenbitsrom och kryddor. Låt stå kallt ett tag för bästa smaken, om tid finns gör dagen före för bästa smak
Romsås är en av favoriterna till lax och fisk för min egen del. Men jag hade kommit över några prisvärda laxfileer som låg i frysen och väntade på att bli tillagade
Supergott med pressad potatis till och gröna ärtor, även om vi inte åt gröna ärtor till. Fick den här lyxiga laxen som nyårsmiddag och har velat testa den sedan dess
Lycka till. Börja med att koka äggen. (10 minuter). Medan du väntar på äggen så pressa ur så mycket vätska du kan från räkorna i lag och hacka dom lite
Jag har nyligen upptäckt att Bong har nytt recept på buljongtärningar utan konstiga tillsatser. Spara lite av citronsaften till avsmakning om du vill ha en mild sås
Strimla laxen och servera tillsammans med salsan och en bit bröd. Låt det stå kallt till servering. Strimla laxen och servera tillsammans med salsan och en bit bröd
Klicka ut romsåsen ovanpå laxen. Stek laxen på hög värme i en grillpanna några minuter/sida. Den kalla romsåsens styrka kan anpassas om man tycker att den är för kraftigt
Laxen ska ju nämligen frysas i 2 dygn innan man kan börja grava den eller i alla fall så var rekommendationerna så förut, tror dom har ändrat på det men för att vara på den säkra sidan så
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.